Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met de kleinkinderen naar Rode Haan boerderij. Met de kleinkinderen op vakantie naar een leuke, speelse maar educatieve zomer bestemming?

De Zuid-Tiroolse familieboerderijen van de Rode Haan gelegen in de Noord-Italiaanse regio zorgen ervoor dat zowel de kleintjes als de grootouders de zomer van hun leven hebben. Frambozen plukken, sprookjesachtige bospaden bewandelen, planten van weleer bestuderen en verstoppertje spelen in de wei, tijdens een zomervakantie op één van de lieflijk gelegen boerderijen van de Rode Haan kan het allemaal.

Zomers familieparadijs
Bij aankomst in de Italiaanse regio Zuid-Tirol wordt het al vrij snel duidelijk wat men bedoelt met "sprookjesachtig landschap". Weelderige appelbomen, wijnranken, gemaaide weiden en de aantrekkelijke Rode Haan boerderijen maken de Italiaanse regio tot een waar familieparadijs. Eindeloos spelen in de bossen, een bezoek brengen aan één van de avontuurlijke burchten of een tocht maken per paard of fiets. Een zomer op één van de Rode Haan boerderijen zorgt ervoor dat zowel opa en oma als de kleinkinderen nooit meer iets anders willen.

Rode Haan uitstapjes
Niets is lekkerder dan afkoelen na een paar warme zomer dagen op de boerderij. In het zuiden van de Italiaanse regio is het zelfs in de zomer heerlijk koel vanwege een bijzonder natuurwonder: ijsgaten. Zelfs tijdens de warme zomerdagen hangen hier nog ijspegels. Het koele briesje wat door deze ijsgaten waait maakt een wandeling door de bossen gelegen tussen de dorpen Eppan en Kaltern op een warme zomerdag, heel speciaal. Voor de échte avonturiers is een bezoek aan de ravijn Bletterbach onmisbaar. Door de enorme kracht water die stroomt vanuit beek Bletterbach is er in de loop van de jaren een enorme kloof van ongeveer 8km lengte en 400m breedte uitgesleten. In de kloof zijn fossielen gevonden van dinosaurussporen, versteende vissen en planten. Diegenen die willen weten hoe het voelt om te zweven kunnen hun lol op bij de 900 m hoge Aardpiramiden. Met een kabelbaan kan de hele familie de aardpiramiden die vanuit de ravijn opduiken bewonderen om vervolgens de toch door te zetten in het Rittner treintje.

Roter Hahn boerderijvakanties in Zuid-Tirol
Roter Hahn ofwel de Rode Haan is de naam van de boerderij associatie in Zuid-Tirol, waarbij 1400 authentieke boerderijen zijn aangesloten. Op deze boerderijen staan de volgende thema's centraal:
* Het genieten van rust in een natuurlijke omgeving;
* Het van dichtbij meemaken van het boerenleven.
* “Levendige” boerderijen als authentieke leveranciers van landbouwproducten;
echte gastvrijheid.

Kwaliteitsproducten
Naast de ‘vakantieboerderijen’ staat het merk ‘Roter Hahn’ sinds 2003 eveneens synoniem voor ‘boerencafé’s’ en voor ‘kwaliteitsproducten van de boerderij’ in Zuid-Tirol. Boerencafé’s bieden kwaliteitsvolle gerechten aan, terwijl ‘kwaliteitsproducten van de boerderij’ staan voor alle streekgebonden specialiteiten zoals vruchtensappen, jam, fruitsiropen, sterke dranken, azijn, kaas, zuivel, eieren, verse kruiden en gedroogde vruchten.

Familievriendelijke Rode Haan boerderijen:
Grünbacherhof
Fam. Paul Sebastian
Kammerer
Kiener Dorfweg 17/ 39030 Kiens
Tel. 0474 564088
www.gruenbacherhof.it


Kammerhof in Lana
Fam. Hillebrand
Feldgatterweg 19/1
39011 Lana
Tel. 0473 564551
www.kammerhof.it

Hof am Schloss in Prad am Stilfserjoch
Fam. Florian Wallnöfner
Lichtenberg, Schlossweg
39026 Prad am Stilfserjoch
Tel. 0473 617123
www.hof-am-schloss.com

Mudlerhof in Gsieser Tal
Fam. Peter en Agatha Walder
Mudlerhof – Preindl 49
39030 Gsieser Tal
Tel. 0474 978446
www.mudlerhof.it


Aussermahrhof in Gsieser Tal
Fam. Alois Taschler
Mahr 9
39030 Gsieser Tal/St. Martin
Tel. 0474 9788493
www.aussermahrhof.com

Hof – Zerund in Kastelruth
Fam. Walter Trocker
Paniderstr. 43
39040 Kastelruth
Tel. 0471 700082
www.hofzerund.com


Kirchtalhof in Lana
Fam. Sabina en Georg Frei
Brünnlerweg 5
39011 Lana/ Völlan
Tel. 0473 564295
www.kirchtalhof.com


Meer informatie Roter Hahn: www.roterhahn.it (ook in het Nederlands)