Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ontdek de hoge golven, culinaire hotspots en het nachtleven.  Surfen op St. Maarten kent vele vormen: windsurfen, kitesurfen, skimboarden en golfsurfen.

St. Maarten biedt alle ingrediënten om deze vormen te kunnen beoefenen. In één van de vele baaien die St. Maarten rijk is kan men naar hartenlust surfen. Naast het bespelen van de golven biedt St. Maarten voldoende variatie voor een onvergetelijke ervaring. Naast de hotspots op surfgebied biedt St. Maarten ook gevarieerde keuken en een bruisend nachtleven aan die tot in de late uurtjes doorgaat. Men hoeft zich dus geen seconde te vervelen op het Caribische eiland.

Baaien voor ieder niveau
Op St. Maarten kunnen surffanaten verschillende baaien vinden waar naar harteloos gesurft kan worden. Met maar liefst 37 baaien op het eiland zijn voor zowel beginners als voor gevorderden vele ideale surfspots te vinden. De hoge golven en de constante wind bij Orient Bay zijn ideaal voor de meer geoefende surfer. Hier zijn ook surfscholen te vinden zodat zelfs beginnelingen de kneepjes van het surfen onder de knie krijgen. Guana bay is een lang uitgestrekte baai gelegen ten noordoosten van Philipsburg. De baai die ligt aan de Atlantische oceaan heeft op sommige periodes van het jaar hoge golven die zich uitstekend lenen voor de surfsport.

Bruisend nachtleven
Na de intensieve inspanning die bij het surfen komt kijken is er niets lekkerder dan op het strand bij te komen met een verkoelend drankje. Niets is mooier om de zon onder te zien gaan op het strand bij één van de kleine strandbarretjes. St. Maarten kent ook een bruisend nachtleven met hippe nachtclubs zoals Bliss, Tantra en Cheri’s café. Het nachtleven op St. Maarten gaat tot in de late uurtjes door.

Meer dan surfen alleen
Naast het beoefenen van sport moet er ook aan de inwendige mens worden gedacht. Met een gevarieerde keuken met o.a. Creoolse, Afrikaanse en Westerse invloeden mag St. Maarten zich met recht Culinairy Capital of the Caribbean noemen. Naast de vele restaurants biedt het eiland ook veel leuke winkels van de bekende grote merken tot kleine lokale ondernemers.

Bereikbaarheid
St. Maarten wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland.
Ook vliegen vele vliegtuigmaatschappijen, waaronder de KLM (3 x per week), naar het Princess Juliana International Airport. Dit vliegveld ligt 15 kilometer ten noordwesten van Philipsburg (de Nederlandse hoofdstad van St. Maarten). Het heerlijke klimaat maakt St. Maarten een ideale year round bestemming.

Meer informatie St. Maarten: www.vakantiestmaarten.nl