Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Er is alweer een bijzondere geboorte in Apenheul te melden: in de wanderoegroep is Maggie op 24 juli bevallen.

Dit is alweer haar vierde gezonde baby. Maggie is een van de hoogst geplaatste vrouwen in de groep die inmiddels uit dertien dieren bestaat. Behalve deze baby zitten er ook nog twee dieren in de groep die vorig jaar geboren zijn. Samen met de pubers trekken ze met hun capriolen de aandacht van het publiek. Het geslacht van de nieuwe aanwinst hebben de dierverzorgers nog niet kunnen zien, maar de kleine lijkt wel verdacht veel op zijn vader…

De wanderoes kwamen in 1998 naar Apenheul. Maggie werd geboren in november 1999 en was daarmee één van de eerste wanderoes die in Apenheul geboren werd. Daarna kwamen de geboortes goed op gang en is de Apenheulse wanderoegroep ook flink in aantal toegenomen. Het is goed dat deze apensoort zich in dierentuinen zo voortplant; wanderoes zijn met uitsterven bedreigd. Nog slechts zo’n 2000 volwassen wanderoes komen in het wild voor, in restjes bos aan de westkust van India. De wanderoes in Apenheul maken deel uit van het Europese fokprogramma voor deze soort.

Het is bij wanderoes normaal dat de jonge dieren snel zelfstandige trekjes vertonen, maar deze laatste baby spant toch wel de kroon. Op de dag van de geboorte is namelijk al gezien dat de kleine heel even een stukje los van zijn moeder in het gras zat. De baby heeft nog niet de prachtige zilvergrijze ‘manen’ zoals de volwassen dieren hebben, maar moeder Maggie laat het aandoenlijke kleintje geregeld goed aan het publiek zien. Niet door deze manen maar wel vanwege de mooie kwast aan de punt van hun staart worden wanderoes ook wel leeuwenstaart makaken genoemd. De schutkleur zorgt er voor dat baby’s niet opvallen voor roofdieren. Ook bij andere apensoorten in Apenheul zijn trouwens nog trotse apenmoeders te zien.


Voor meer informatie kijk op www.apenheul.nl.