Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Casablanca is een romantische dramafilm uit 1942 met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman in de hoofdrollen, en geregisseerd door Michael Curtiz.

De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in de door de Vichy-regering van Frankrijk gecontroleerde Marokkaanse stad Casablanca. Rick Blaine, een man met een schimmig verleden, heeft hier een goktent. Op een dag komt een zekere Ugarte hier met reisdocumenten waarmee de drager vrijelijk door Nazi-Duitsland  of naar het buitenland kan reizen. Hij geeft de papieren in bewaring aan Rick, wordt vervolgens opgepakt door politiecommandant Louis Renault en sterft hierna in de cel. Niemand weet nu dat Rick over de waardevolle documenten beschikt.

Hierna verschijnen Ilsa Lund en haar man Victor Laszlo in het café. Ilsa is een vroegere liefde van Rick en Victor is een verzetsleider die op de vlucht is. Ze hebben de papieren hard nodig om naar het neutrale Portugal en daarna naar de Verenigde Staten te vluchten. De Duitser Heinrich Strasser weet van het plan en komt naar het café om de overdracht te voorkomen.

Rick komt nu in conflict met zichzelf. Hij kan Victor en Ilsa de papieren geven zodat zij kunnen vluchten. Hij kan Ilsa verleiden om samen met hem naar Amerika te vertrekken. Maar hij kan de papieren ook voor veel geld verkopen. Hij moet zoals iemand in de film het noemt, kiezen tussen liefde en plicht. Als het café leeg is eist Ilsa de papieren op onder bedreiging van een pistool. Rick ontkent dat hij de papieren heeft en Ilsa durft niet te schieten. Hierna biecht ze op dat ze nog steeds verliefd op hem is.

Victor wordt vervolgens opgepakt door Louis. Rick weet Louis echter zover te krijgen om Victor vrij te laten om hem later op te kunnen pakken wegens het bezit van de reisdocumenten. Op het moment dat Victor de papieren heeft en Louis hem weer wil arresteren weet Rick dit te voorkomen door hem met een wapen te bedreigen. Met z'n vieren rijden ze naar het vliegveld. Wanneer Heinrich vervolgens op het vliegveld verschijnt wordt deze door Rick doodgeschoten.

Als het vliegtuig van Ilsa en Victor vertrekt laat Louis een andere kant van zichzelf zien. Hij stelt voor dat Rick en hij naar Brazzaville vertrekken om zich daar aan te sluiten bij het Franse verzet. Tours en incentives