Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Brussel 31 augustus 2010 -- Vanaf vandaag kunnen passagiers die met Brussels Airlines vliegen zichzelf inchecken voor een vlucht via een GSM toestel (Smartphone, PDA, BlackBerry, GSM met internetverbinding).

De elektronische boarding pass wordt meteen naar telefoontoestel gestuurd en overal op de luchthaven aanvaard als check-in bewijs. Brussels Airlines is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die haar passagiers een snelle, comfortabele en milieuvriendelijke Mobile Check-In oplossing aanbiedt.

De Mobile Check-In service kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek van de vlucht gebruikt worden. Inchecken via het GSM toestel is eenvoudig. Een internetverbinding en surfen naar de speciale website ‘m.brusselsairlines.com’ volstaat. Op deze website moet de passagier dan zijn reservatiecode of e-ticket nummer en familienaam ingeven.

De elektronische boarding pass wordt dan vervolgens via sms of email naar het GSM toestel gestuurd en kan in het geheugen bewaard worden. Op de ontvangen sms of email prijkt een 2 D barcode die op de luchthavens (*) overal aanvaard wordt als check-in bewijs (bijvoorbeeld gescand aan de grenscontrole, aan de fast lane security, in de duty free winkels, aan de lounge ingang en aan de gate naar het vliegtuig).

Wie via de GSM incheckt kan ook zélf de voorgestelde zetelplaats wijzigen of frequent flyer gegevens invoeren. Op de website m.brusselsairlines.com kan ook op elk ogenblik de status of punctualiteit van de vlucht nagekeken worden. Mobiel inchecken met één GSM toestel voor meerdere passagiers kan niet omdat een boarding pass een strikt individueel reisbewijs is.

Betrouwbaar, snel en milieuvriendelijk
Mobile check-in is een betrouwbare en veilige technologie die met mondjesmaat wordt ingevoerd door Europese luchtvaartmaatschappijen. Brussels Airlines is de eerste Belgische luchtvaartmaatschappij die deze service aanbiedt. Er worden geen kosten aangerekend voor wie mobiel incheckt.


De mobile check-in is niet enkel een efficiënte en tijdsbesparende registratiemethode (enkele tientallen seconden volstaan) waardoor aanschuiven op luchthavens vermeden wordt, het is ook een milieuvriendelijke want er moet geen enkel document meer uitgeprint worden. Bovendien kan de boarding pass niet verloren worden. En ook wie plots problemen zou ondervinden met de GSM (lege batterij, …) hoeft niets te vrezen want er kan op de luchthavens nog altijd een vervangende inschepingskaart uitgeprint worden.

Andere check-in mogelijkheden
Al de andere check-in mogelijkheden van Brussels Airlines blijven bestaan. Het gaat om de populaire online web check-in, de check-in automaten op de luchthaven en de klassieke checkin aan de (bemande) luchthavenbalies.

Dat electronische check-in in de lift zit bewijzen de laatst beschikbare cijfers. Ruim veertig procent van de Brussels Airlines passagiers maakt nu al gebruik van de online web check-in of de check-in automaten. Voor vertrek uit Brussels Airport is dit zelfs al bijna 60 pct van de passagiers. Maand na maand neemt het aantal passagiers dat zélf incheckt toe. Verwacht wordt dat de Mobile Check-In deze trend nog zal versnellen.

* Deze service wordt door luchthavenautoriteiten (nog) niet toegestaan op een beperkt aantal luchthavens (Moskou, Tel Aviv, bepaalde Afrikaanse luchthavens…). Wie er voor een vlucht vanuit deze luchthavens gebruik van probeert te maken zal dit bijgevolg niet kunnen maar kan wel via internet


Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 50 vliegtuigen en bijna 3000 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.

Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319 biedt Brussels Airlines zowel een echt business class product (“b.business”) als een flexibele reisformule, die synoniem staat
voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) als een low fare product (“b.light economy”). Op haar medium haul en long haul aanbod, uitgevoerd worden de passagiers verwelkomd in een “Business” en “Economy” klasse. Long Haul
vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd.

Bovenop de 18 bestemmingen in Afrika verzorgt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika.
Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische
luchtvaartmaatschappij bekend. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.
Meer informatie op www.brusselsairlines.com.