Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Camp Jabulani, lid van Relais & Chateaux, heeft de Conde Nast Traveler World Savers Award toegekend gekregen.

Mens & Milieu
De zeer hoge mate van betrokkenheid ten aanzien van het milieu was de reden voor de jury om Camp Jabulani deze prijs toe te kennen. De maatregelen die zijn genomen op het gebied van groene energie, het recyclebeleid, het uitgebreide opleidingstraject voor het personeel en voor de locale bevolking en de projecten gericht op het behoud van dieren en natuur, zijn indrukwekkend.

Ecologisch evenwicht
Camp Jabulani ligt in Limpopo, de noordelijke provincie van Zuid-Afrika. Jabulani is een prive reservaat, vlakbij het Kruger National Park. In het reservaat kunnen gasten oog in oog komen te staan met de Big 5. Naast de Big 5 leven ook diverse onbekende dieren in dit reservaat, waaronder de black-footed cat, ground hornbill en de blue crane. In ecologisch opzicht is Camp Jabulani geheel in balans: van afvalverwerking tot het gebruik van natuurlijke materialen voor bijvoorbeeld de aankleding van de lodgees. Alles wordt gerecycled: van dierenhuiden wordt meubilair bekleed, de olifantenpoep wordt gebruikt voor ondermeer het maken van papier van diverse flyers. Van de 140 mensen die werken op Camp Jabulani, is 80% van de locale bevolking. De 42 mensen die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van de olifanten, zijn. net als de olifanten, bijna allemaal afkomstig uit Zimbabwe. Alleen Jabulani zelf en 6 olifantenbaby’s niet.

Hoedspruit Endagered Species Center
Adine Roode, director van Camp Jabulani is trots op de erkenning van Conde Nast Traveler, voor al haar werk op en rond Camp Jabulani. Het helpen van mens en natuur zit in haar bloed. Haar moeder, Lente Roode, zet zich al jaren in voor het beschermen, behouden en fokken van met uitsterven bedreigde diersoorten. Zij is de oprichtster van het beroemde Hoedspruit Endagered Species Center (HESC). Camp Jabulani werkt nauw samen met het HESC waar olifantenwees Jabulani destijds opgevangen werd. De kudde olifanten die nu leeft rond Camp Jabulani heeft Jabulani volledig opgenomen. Daarmee is Jabulani het boegbeeld van het reservaat geworden. De olifanten in het reservaat leven in volledige vrijheid en genieten van alle aandacht van de gasten die verblijven op Camp Jabulani.

De award wordt pas officieel op 19 oktober uitgereikt tijdens het vierde Conde Nast Travels World Savers Congress in Singapore.

Kijk voor meer informatie op www.campjabulani.com