Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wie in september in Kaapstad is, mag het schouwspel van voorbij trekkende walvissen niet missen: vanaf de kust bij Hermanus of vanaf een boot.

Een van de hoogtepunten in september is absoluut de walvissentrek  van de Southern Right Wales voor de kust bij Kaapstad. Ieder jaar trekken de walvissen van het koude Antarctica naar de warme kust rond de Kaap. Deze schitterende immensgrote dieren verzamelen zich voor de kust om te kalven. Een indrukwekkend tafereel!

Hermanus
Ieder jaar komen vele duizenden bezoekers naar de Kaap toe voor de walvissentrek. Dit jaar vindt  het Hermanus Whale Festival plaats van 24-28 september. Vijf dagen lang is Hermanus het toneel van muziek, theater, sport en feest. Vorig jaar kwamen er 100.000 bezoekers naar dit Festival!

Walvisboten
De beste manier om de walvissen te spotten is vanaf speciale walvisboten. Dit zijn grote, comfortabele, rolstoeltoegankelijke boten die vanuit de haven de zee op gaan. Het zicht vanaf de boot is fantastisch; de boten komen tot dichtbij de walvissen, zonder ze te hinderen. Naast walvissen is het ook mogelijk om dolfijnen, zeehonden, otters en zeevogels te spotten. Een boottocht duur ca. 2 uur.
Ook vanuit het Table Bay Hotel is het mogelijk om een walvistocht te maken. In samenwerking met Jarat Tours heeft het Table Bay hotel een speciaal pakket samengesteld: een boottocht met een vijfsterren picknicklunch.

Walvis pakket Table Bay Hotel
Het pakket dat het Table Bay Hotel heeft samengesteld bestaat uit twee delen. Allereerst  genieten de gasten ’s ochtends van een walvisboottocht , vertrekkend vanuit Hermanus. Vervolgens ontvangen de gasten na afloop een picknickmand (samengesteld door de Executive Chef van het Table Bay Hotel). Natuurlijk worden alle culinaire wensen van de gasten geïnventariseerd. Deze picknickmand is gevuld met vele lekkernijen: vers fruit, vlees of zalm, in honing gemarineerde ham of chickenwings, caesar of Griekse salade, vers gebakken koekjes of croissants, kaas, biltong en nog veel meer. Uiteraard ontbreken Kaapse wijnen en verse vruchtendranken in deze picknickmand niet.

www.suninternational.com