Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden: Enkele tientallen (voormalige) kerken, waaronder de Hagia Irene Enkele tientallen (voormalige) synagogen, waaronder de Neve Shalom synagoge Honderden moskeeën waarvan de beroemdste:

de Süleymaniye-moskee, Sultan Ahmetmoskee, Sokollu Pasamoskee, Eyüp Sultan-moskee, Nieuwe Moskee, Fatih-moskee. Topkapı Paleis/Museum. De restanten van de Muren van Constantinopel. Haghia Sofia (Ayasofia), vroeger kerk, daarna moskee, thans museum. De Caferağa Madrassa, een voormalige school naast de Ayasofia, nu een cultureel-toeristisch centrum voor handnijverheid. Kruidenbazaar naast de Nieuwe Moskee en de dierenmarkt; in de nabijheid van de Galatabrug. De Galatatoren. De Gouden Poort, het fort bij de oude stadspoort. De Grote Bazaar van Istanbul, een van de grootste overdekte winkelcentra in de wereld. Het Hippodroom van Constantinopel, een park in de vorm van het oude hippodroom met enkele gedenkpilaren. İstiklal Caddesi, de belangrijkste winkel- en uitgaansstraat in het Europese Istanbul. Kız Kulesi, De maagdentoren op een eiland in de Bosporus. Ortaköy, een oud dorp midden in Europees Istanbul, aan de oever van de bosporus. Bekend van de Barokke Ortaköy-moskee Twee bruggen verbinden de Europese en Aziatische delen van de stad: de Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug, genoemd naar Mehmet de Veroveraar. Over de Bosporus kan men een boottocht maken. De Tünel, de eerste ondergrondse spoorweg op het Europese continent. De Prinseneilanden, negen autoloze eilanden in de Zee van Marmara, waarvan er 4 bezocht kunnen worden per boot. Op de eilanden zijn veel traditionele houten Turkse huizen te bezichtigen. De Basilica Cisterne, een 6e eeuwse ondergrondse wateropslagplaats. Taksim Meydanı, een plein in het centrum van Istanboel.

Musea: Archeologisch museum van Istanboel Museum voor Turkse en Islamitische Kunst Istanbul Modern Miniaturk, het grootste miniatuurpark ter wereld. Santralİstanbul, een cultureel centrum met onder andere een museum voor moderne kunst en een energiemuseum. Ataturk cultureel centrum

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.