Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Lisse: Op donderdag 14 oktober om 11.00 uur heeft Zijne Excellentie Herr Behr, ambassadeur van Duitsland,  in samenspel met Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur Keukenhof,

de laatste hand gelegd aan het bloembollenmozaïek van de Brandenburger Tor. Het mozaïek toont een impressie van de Brandenburger Tor in Berlijn In het voorjaar van 2011 zal het in zijn vrolijke kleurenpracht tot bloei komen. De kathedraal heeft een formaat van 23 bij 13 meter en is geplant met 100.000 bloembollen, waaronder veel muscari’s.

Met het planten van de Brandenburger Tor op donderdag 14 oktober werd nogmaals accent gegeven aan de najaarsbeplanting op Keukenhof. De komende maanden gaan er in het park in totaal zo’n zeven miljoen bloembollen de grond in. Wie in zijn eigen tuin bollen wil plant en en op zoek is naar unieke bolgewassen, kan komend weekend – van 15 tot en met 17 oktober – terecht op de Nationale Bloembollenmarkt op Keukenhof. Hier bieden kwekers vanuit heel Nederland hun producten aan. Bovendien geven de tuinmannen van Keukenhof plantdemonstraties, waarbij zij belangstellenden voorzien van nuttige tips en adviezen en wordt door een boomdeskundige een rondleiding gegeven.

Berlijn: Als symbool voor het Duitse themajaar in Keukenhof heeft Zijne Excellentie Marnix Krop, ambassadeur van Nederland in Duitsland samen met “Albert Einstein” en “Jacoba van Beieren” de eerste tulpen van een Nederlandse bloemengroet aan Berlijn geplant. De plantactie vond plaats op de Parizer Platz bij de Brandenburger Tor. Er worden ruim 55.000 bollen geplant. Het is een donatie van Jac. Uittenbogaard, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Keukenhof.