Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Compenseer emissie voor campervakantie .Vanaf heden kunnen vakantiegangers die een camperreis boeken bij reisorganisatie Travelhome hun CO2-uitstoot voor de camper compenseren.

Hiermee is Travelhome de eerste camperspecialist die deze campercompensatie optie in Nederland en België aanbiedt. Het compenseren van vluchten is bij Travelhome al sinds begin 2010 mogelijk. Ook camperreizen belasten het klimaat en daarom wil Travelhome zijn klanten in ieder geval de mogelijkheid bieden klimaatneutraal te kunnen reizen. Wanneer men een vakantie via de site www.travelhome.nl online boekt verschijnt tijdens het boekingsproces de optie om GreenSeat compensatie aan te vinken voor zowel vlucht en/of camper. Compensatie voor de vlucht is op basis van afstand en is onderverdeeld in 4 zones, de afkoop van camperuitlaatgassen is € 0,01 per kilometer. Met een gemiddelde campervakantierijafstand buiten Europa tussen 3000-5000 km komt dat neer op €30 - €50. Uiteraard is compensatie op vrijwillige basis. GreenSeat is onderdeel van de Climate Neutral Group en faciliteert zowel particulieren als reisorganisaties bij het reduceren en neutraliseren van CO2-uitstoot. Nadere informatie vindt men op de button ‘Duurzaam reizen ‘op de website www.travelhome.nl en via www.greenseat.com.

‘Respect voor het milieu ligt in ons geval vanzelfsprekend niet alleen bij camperfabrikanten en luchtvaartmaatschappijen, ook wij als aanbieder van vakanties  hebben onze verantwoordelijkheid,’ aldus Travelhome directeur Perry van de Wiel. Daarom is besloten tot aansluiting bij GreenSeat om consumenten de mogelijkheid te geven hun CO2 -emissie te neutraliseren. Deze opbrengsten worden door GreenSeat in duurzame energieprojecten geïnvesteerd waarmee elders CO2 –uitstoot wordt vermeden. Ruim 100 reisorganisaties in Nederland en België bieden inmiddels de GreenSeat optie aan. Consumenten die hun reis compenseren ontvangen van GreenSeat een certificaat.
 

Travelhome
Touroperator Travelhome specialiseert zich bijna 25 jaar in het aanbieden van campervakanties en is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het ANVR. De reisorganisatie is onderdeel van de ANWB. Zij biedt camperreizen aan in Amerika, Canada, Alaska, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Zuid-Amerika en Europa. Voor meer informatie over campervakanties kijk op www.travelhome.nl.