Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nederlandse publieksprijs voor ‘beste evenementen’. Afgelopen zondag sloten de poorten van Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark.

Ondanks de negatieve trend in de branche en het natte begin van het seizoen, ontving Europa-Park afgelopen zomerseizoen opnieuw méér dan 4 miljoen bezoekers. 2010 was ook in andere opzichten zeer succesvol. Het park mocht namelijk vele awards in ontvangst nemen. Afgelopen week kon ook een Nederlandse prijs aan het rijtje worden toegevoegd.

Groei
Europa-Park is dit jaar exact 35 jaar geleden geopend als showroom voor het moederbedrijf  (Mack Rides) dat al meer dan 230 jaar attracties en achtbanen bouwt. Nog steeds worden de nieuwste attracties eerst in het eigen park geplaatst, maar intussen is Europa-Park uitgegroeid tot het op één na best bezochte park van Europa. Ook afgelopen zomerseizoen bezochten duidelijk meer dan 4 miljoen bezoekers het park. Daarbij weten meer en meer mensen uit de Benelux de weg naar het plaatsje Rust in het Zwarte Woud te vinden. 2010 gaat ook de boeken in als het jaar met de drukste oktobermaand tot nu toe. In deze Halloween-maand hadden eveneens de Terenzi Horror Nights een recordaantal bezoekers: zo’n 40.000. Ook de bedrijfsfeesten en -bijeenkomsten kenden dit jaar, na een lichte teruggang in 2009, een flinke stijging. De totale omzet steeg dan ook in vergelijking met vorig jaar.

Hotels
De bezetting van de vier themahotels lag wederom boven de 90% en zelfs boven die van vorig jaar.  Reden genoeg om een vijfde themahotel te ontwikkelen. In het voorjaar van 2011 zal met de bouw hiervan begonnen worden. De opening is voorzien in de zomer van 2012. Op dit moment beschikt Europa-Park reeds over het grootste hotelresort van Duitsland.

Een Nederlandse award
Afgelopen week is Europa-Park als winnaar uit de bus gekomen van de publieksprijs van de grootste Nederlandstalige informatiesite op het gebied van attractieparken. Een  maand lang konden bezoekers van deze website stemmen op hun favoriete attractiepark. Europa-Park won de award voor ‘attractiepark met de beste evenementen’. Van de 4.607 stemmers heeft maar liefst 35% gekozen voor het attractiepark in het Zwarte Woud. Europa-Park heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met een uitgebreide kalender van grote en kleine evenementen. Dit jubileumjaar waren het er zelfs 300!De Rides Awards is een initiatief van website rides.nl, een website die gezinnen met kinderen informatie geeft over meer dan 135 attractieparken in Europa.

Andere awards
Europa-Park mocht dit jaar meerdere awards in ontvangst nemen. Zo ging o.a. de Screamie Award voor beste Halloween-evenement ter werld, naar Europa-Park. Tripadvisor, de grootste beoordelingssite ter wereld, wees Hotel Colosseo aan als een van de beste hotels in Duitsland. Het Freizeitpark Tester-Team, een onafhankelijke jury die al twaalf jaar de prestaties van de Europese parken beoordeelt, riep Europa-Park deze zomer uit tot beste park in Europa. Van het Duitse Instituut voor Service  en Kwaliteit kreeg het park het maximale aantal punten en werd daarmee aangewezen als beste attractiepark van Duitsland. In september kwam er heuglijk nieuws vanuit Amerika. Het vaktijdschrift ‘Amusement Today’ vraagt jaarlijks attractieparkexperts en –fans naar hun favoriete attracties en parken. Ook dit jaar staat Europa-Park in de top 10 van beste attractieparken ter wereld. In de internationale lijst neemt het de vijfde plaats in en is daarmee ook uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa.

Winteropenstelling
Zondag 7 november zijn de poorten van het park gesloten. Deze openen weer op 27 november voor een winteropenstelling tot en met 9 januari 2011 (m.u.v. 24 en 25 december). De komende dagen wordt Europa-Park weer omgetoverd in Duitslands grootste Winterwonderland.

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark dat bestaat uit 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.nu