Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Eerste “Nationaal Regenboog Zeilevenement ‘Hollands Utrechtse Plassen’” van 29 juni tot en met 3 juli definitief

Jan Uit den Boogaard, voorzitter Regionaal overleg Hollands Utrechtse Plassen, maakte onlangs bekend dat het Nieuwkoopse initiatief voor een Nationaal Regenboog Zeilevenement in 2011 definitief doorgaat.

De eerste wedstrijddag op de Kagerplassen is woensdag 29 juni 2011. De volgende dag heeft het evenement plaats op het Braassemermeer, vervolgens op de Westeinderplassen en daarna op de Vinkeveense Plassen. Op zondag 3 juli, de slotdag, wordt op de Nieuwkoopse Plassen aan het einde van de zeilcompetitie de winnaar bekendgemaakt.  

Dit evenement draagt zeker bij aan de bekendheid van het Groene Hart als recreatief en toeristisch watersportgebied, waarvan het wateroppervlak groter is dan dat van Friesland.

De volgende gemeenten en organisaties nemen deel aan de zeilcompetitie:
De gemeenten: Aalsmeer, Bodegraven in samenwerking met Reeuwijk, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, de Ronde Venen, Teylingen,   Greenpoort gemeenten onder de naam ‘Beleef de Bollenstreek’ en Wijdemeren/Loosdrecht. De organisaties: Groene Hart Bureau voor Toerisme, Programmabureau Groene Hart varend onder de naam de ‘Drie Provinciën’(Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) en de Kamer van Koophandel Haaglanden varend onder de naam ‘Bedrijfsleven Rijnland’  

In deze periode worden er, naast de zeilcompetitie, door en in de gemeenten veel activiteiten georganiseerd.

Wedstrijdorganisatie: www.regenboogclub.nl/nre.html
 

Het Groene Hart
Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant. In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel. www.groenehart.nl  en www.groenehartkloppendhart.nl