Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een combinatie van licht, kleur, ijs en warme drankjes brengt in december een bijzondere sfeer in Gouda, de Groene Hart stad bij uitstek.

Op 14 december gaat de 55ste editie van “Gouda bij Kaarslicht” van start en vervolgens staat het centrum van de stad vanaf 17 december tot en met 9 januari aanstaande weer volop in de schijnwerpers.

Gouda bij Kaarslicht
Gouda bij Kaarslicht is een indrukwekkend lichtfeest; op dinsdagavond 14 december  wordt het oude centrum van de stad vanaf 19.00 uur  verlicht door brandende kaarsen. 1.500 kaarsen branden achter de ramen van het beroemde stadhuis op de Markt.  De panden er omheen worden verlicht door honderden kaarsen.
Duizenden bezoekers scharen zich die avond rond de kerstboom.  Ze zingen  kerstliederen met elkaar, de burgemeester leest het kerstverhaal en de lichtjes in de boom uit Noorwegen worden ontstoken.
Maar niet alleen ’s avonds is Gouda in kerstsfeer, vanaf 12.00 uur kan iedereen genieten van optredens, concerten en speciale wandelingen. Bovendien zijn alle musea gratis te bezoeken.

Gouda bij Kunstlicht
Tijdens de eerste editie van Gouda bij Kunstlicht verlichtte en kleurde de Franse kunstenaar Patrice Warrener de voorzijde van het monumentale Goudse Stadhuis in. In 2008 werden voor het eerst ook de zijkanten van het Stadhuis geprojecteerd. Dit was een statische projectie, die niet mee veranderde met de voorkant van het gebouw.
Vanwege de grote aantrekkingskracht en het unieke karakter van het evenement  werd vorig jaar een plan opgesteld om het evenement in de komende jaren door te laten groeien.  Initiatiefnemer Organisatieburo Grand Canyon is verantwoordelijk voor de organisatie. Het eerste resultaat was opzienbarend. Met behulp van Pani-projecties, een soort grote diaprojectoren, werd het Stadhuis getransformeerd in verschillende taferelen.  Het verschil met Warrener is dat er meer abstracte beelden worden gebruikt. Tevens werden alle zijden wisselend geprojecteerd. Voor het eerst was het project de hele kerstvakantie te aanschouwen;  in plaats  van 10 werden het 17 dagen.
Tijdens Gouda bij Kunstlicht 2010 worden op vier zijden van  het monumentale Goudse Stadhuis nieuwe wisselende projecties geprojecteerd, waardoor het monumentale gotische gebouw keer op keer een totale transformatie ondergaat.

 Naast het Goudse stadhuis worden ook de beroemde, gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk, de zogenaamde ‘Goudse Glazen’, uitgelicht. Normaal gesproken zijn deze het beste overdag vanuit de kerk te bewonderen. Twee weken in het jaar kan dat ook van buitenaf.

Overige evenementen in het Groene Hart.
In december staan er in een aantal andere plaatsen ook activiteiten op het programma.

Kerstmarkten in het Groene Hart
In de decembermaand  worden in het Groene Hart diverse kerstmarkten georganiseerd. Voor een actueel overzicht van deze markten:  www.groenehart.nl

Kaarsjesavond Nieuwpoort – 8 december
Huizen en straten zijn verlicht met kaarsen. Kerstsfeer met muziek, zang en glühwein. Op de dam wordt de kerstboom ontstoken en er is een lampionnenoptocht voor kinderen. Plattegrond is verkrijgbaar bij Stadhuis.
Info: www.vestingstadnieuwpoort.nl

IJsbaan Woerden – 6 december t/m 8 januari
Op de ijsbaan van natuurijs in het centrum van Woerden is tijdens de Woerdense Winter Weken van alles te beleven zoals een curlingcompetitie. De naastgelegen horecagelegenheden serveren  wintergerechten en warme dranken waaronder de traditionele Bisschopswijn.
Info: www.ijsbaanwoerden.nl

Wintermarkt Lexmond – 10 december
In het centrum van Lexmond wordt de jaarlijkse wintermarkt gehouden. Een braderie met plaatselijke ondernemers, verenigingen en andere kraamhouders. Er zijn ook attracties en er is muziek.
Info: www.vvvzhz.nl.

Kerstmarkt en Korenfestival Weesp – 11 december
Op zaterdag 11 december is in Weesp de Kerstmarkt en het Korenfestival. De Kerstmarkt vindt plaats op de Nieuwstraat, tussen het Weesperplein en de Grote Kerk. Het Korenfestival wordt op diverse locaties in Weesp georganiseerd.
Info: www.toerismeweesp.info

Archeon Midwinter Fair – 11 en 12 december
Dit weekend zijn er een overdekte Fantasy & Gothic markt, concerten, vechtshows, ambachten, demonstraties zwaardvechten, lezingen, spellentoernooien en heksen. Naast deze activiteiten vinden er ook demonstraties plaats door Live Action Role Playing groepen en Celtic Folk.
Info: www.archeon.nl