Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Campervakantie is ultiem freewheelen op vier wielen. De 2011/2012 brochure van campervakantie reisorganisatie Travelhome is verschenen.

Sinds de oprichting van de reisorganisatie 25 jaar geleden is haar campervakantie aanbod aanzienlijk uitgebreid. Volgend jaar worden campervakanties aangeboden in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Argentinië, Chili en Europa. Nieuw is onder meer de mogelijkheid om een 4WD auto plus caravan te huren in Australië, een camper te huren in IJsland met een campingpas die toegang geeft tot verschillende campings en een gecombineerde camper/cruisevakantie te maken langs de westkust van Canada. Een Florida camperreis in combinatie met een cruise door de Caribbean behoort eveneens tot de noviteiten. In het kader van het 25-jarig jubileum worden er verschillende camperreizen met korting aangeboden. De 2011/2012 Travelhome Reisbrochure kan aangevraagd worden via e-mail: of via de website www.travelhome.nl. De reisorganisatie staat ook op de aankomende Vakantiebeurs in Utrecht van 12 tot en met 16 januari 2011.

Verschillende modellen campers
De brochure is grondig gerestyled en staat vol landen- en camperinformatie, reisverhalen, persoonlijke ervaringen, praktische tips, routesuggesties en tips voor als de kinderen meegaan. Iedere bestemming wordt bondig geïntroduceerd met een hoofdstuk wetenswaardigheden en routesuggesties. Tevens vindt men overzichten van de verschillende type campers die per bestemmingen te huur zijn. Naast individuele campervakanties biedt Travelhome volgend jaar ook verschillende begeleide camperreizen aan waaronder een 25-daagse jubileumtour in juni 2011 in Zuid Afrika. Prijzen zijn in de brochure niet te vinden. Via de website www.travelhome.nl kan in enkele minuten een offerte opgevraagd worden voor de camperreis naar eigen keuze.  

Camper + cruise
Voor liefhebbers van cruises introduceert Travelhome een nieuw concept in Canada en Amerika: een combinatie van een camper- en cruisereis. Men verkent eerst per camper de natuurschoon van bijvoorbeeld de staten British Columbia en Alberta en vervolgens stapt men in Vancouver aan boord voor een cruise langs de kust van Canada richting Alaska. De duur van de camper- en cruisereis kan door klant zelf bepaald worden. Een andere camper&cruise combinatie is vliegen naar Phoenix, per camper mooie nationale parken bekijken en dan vliegen naar Miami om een week lang te cruisen langs eilanden in het Caribisch gebied.

Camper bezichtigen
Geïnteresseerden kunnen bij het kantoor van Travelhome in Geldorp (provincie Brabant) een camper bezichtigen. De camper is uit Canada geïmporteerd en geeft kijkers een goed beeld van de faciliteiten die in een camper beschikbaar zijn. Dit type heeft ook een zogenaamde slide-out: met een druk op de knop schuift het zitgedeelte naar buiten waardoor er binnen meer ruimte ontstaat.  Ook op de Vakantiebeurs is er een camper te bekijken.  

Top 2 camperbestemmingen
Uiteraard komen de twee populairste campervakantiebestemmingen Amerika en Canada uitgebreid aan bod. ‘Voor veel klanten blijven deze bestemmingen het meest gewild als vakantieland om per camper rond te reizen,’ stelt Van de Wiel. Het aantal steden waar campers opgehaald en ingeleverd kunnen worden is in Amerika het hoogst -  het zijn er 29.

Informatiebijeenkomsten
Behalve de Travelhome 2011/2012 reisgids en de gedetailleerde website organiseert de reisorganisatie het hele jaar door ook informatiebijeenkomsten. Het boeken van een campervakantie is complexer dan een standaard weekje zonvakantie dus gaat personeel van Travelhome tijdens deze bijeenkomsten uitvoerig in op alle aspecten van een campervakantie. Voor een overzicht van alle data en bestemmingen zie de button ‘Informatiedagen’ op www.travelhome.nl.
Travelhome
Voor meer informatie over het campervakantie-aanbod kijk op www.travelhome.nl. Touroperator Travelhome specialiseert zich reeds 25 jaar in campervakanties en is onderdeel van de ANWB. Ze is aangesloten bij de brancheorganisaties ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), het Calamiteitenfonds en de IATA .