Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

AmbianceTravel, specialist in bijzondere hotels en reizen met karakter, introduceert zes culinaire arrangementen naar Europese toprestaurants.

Deze arrangementen zijn korte verblijven van twee á drie overnachtingen waarbij steeds een maaltijd in een sterrenrestaurant in het arrangement is inbegrepen. De restaurants liggen in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland en hebben tot drie Michelin sterren.

AmbianceTravel merkt dat er steeds meer belangstelling is voor bijzondere culinaire ervaringen. Directeur Ruud de Meer van AmbianceTravel: “Aan de telefoon merken we dat mensen hun partner willen verrassen met iets bijzonders. En als alle zaken van materieel belang al ingevuld zijn, waar doe je dan de ander nog écht een plezier mee? Dat blijkt steeds vaker een gastronomisch weekend weg te zijn.” Even samen ontstressen zonder de kinderen en weer eens even bijpraten onder het genot van een goede maaltijd en een heerlijke wijn. Ook vanuit de zakelijke markt neemt de vraag toe.

De gebroeders Roca van restaurant El Celler de Can Roca, met drie Michelin sterren de nummer 4 van de wereld en opgenomen in het aanbod, beamen dat: ‘Wij ontvangen steeds meer Nederlanders in ons restaurant. Vroeger waren het met name Fransen en Belgen uit Noord-Europa maar sinds een aantal jaren zien we een opvallende stijging van het aantal Nederlanders’.
Er zijn ook arrangementen dichter bij huis. Zo biedt AmbianceTravel al een weekend in een tophotel met drie Michelin sterren in Duitsland aan voor € 349,- per persoon. Dit is inclusief twee overnachtingen en twee maaltijden waarvan één in het sterrenrestaurant.

Truffels zoeken
Vreemde eend in de bijt is een truffelarrangement in Piemonte, Noord-Italië. Deze bakermat van de witte truffel, geldt rond deze tijd van het jaar als culinair bedevaartsoord voor fijnproevers. AmbianceTravel stelde een arrangement samen inclusief truffels zoeken met een hondje en truffeljager, een bezoek aan een truffelmarkt en uiteraard een truffeldiner.

Meer dan 500 hotels
AmbianceTravel is gespecialiseerd in karakteristieke hotels en bijzondere logeeradressen die een extra dimensie geven aan de vakantie. Dit zijn bijvoorbeeld hotels in oude kastelen, kloosters, paleizen of landhuizen. Maar ook Riads in Marokko, Paradores in Spanje en kastelen in Frankrijk. In totaal biedt AmbianceTravel meer dan 500 hotels in Europa aan. Daarnaast organiseert AmbianceTravel truffelreizen, wijnreizen en classic car rally’s. AmbianceTravel is lid van de SGR en Calamiteitenfonds.

De consument vindt meer informatie op www.ambiancetravel.nl.