Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Dutch Cruise Council heeft op haar ledenvergadering Nico Bleichrodt (Holland America Line) gekozen als nieuwe voorzitter.

Hij volgt Norbert van der Glas (Princess Cruises) op, wiens tweejarige bestuurstermijn is afgelopen. Om de slagvaardigheid te vergroten telt het nieuwe bestuur voortaan 7 leden (voorheen 5) en is de nieuwe samenstelling: vice-voorzitter Bart de Boer (Fred Olsen Cruise Lines), penningmeester Chris Mulder (Princess Cruises), secretaris Marlies Grent, Erik Schuffel (MSC Cruises), Patrick Pourbaix (Costa Cruises) en Paul Nuyens (Seadream Yacht Club).  

De Dutch Cruise Council (een vereniging van cruiserederijen en diens generaal-agenten) gaat actief verder werken aan de uitbreiding van activiteiten voor de consument, reisagent en media. Het belangrijkste doel is de totale Nederlandse cruisemarkt te vergroten en het cruiseproduct te promoten als een bereikbare en geweldige vakantie-ervaring. ‘In de afgelopen jaren heeft de populariteit van de cruisevakantie een enorme vlucht genomen. In de Nederlandse markt constateerden wij groeipercentages van 44,3% in 2009 en 28,6% vorig jaar. De nieuwe cijfers over 2010 worden in januari bekend gemaakt’, vertelt de nieuwe voorzitter Bleichrodt.

De activiteiten van de Dutch Cruise Council spitsen zich niet alleen toe op promotie, maar juist ook op het verstrekken van neutrale informatie over de cruisevakantie. Hierin past ondermeer het educatieve aspect en het geven van trainingen of informatiebijeenkomsten voor reisagenten en touroperators.  

De Dutch Cruise Council telt 20 leden.
Voor meer informatie: