Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Professionele skiërs op de Pitztaler gletsjer. Mede dankzij de hevige sneeuwval van de afgelopen weken zijn alle dertien liften op de Pitztaler Gletsjer in gebruik.

Op dit moment ligt er ruim 150 cm sneeuw op de Tiroler gletsjer. Hierdoor kunnen wintersport liefhebbers nu al gebruik maken van 68 km piste en de faciliteiten van het nieuwe cross country centrum. Vanwege de uitstekende sneeuwcondities wordt de Pitztaler gletsjer druk bezocht door professionele skiërs van over de hele wereld. Al sinds oktober trainen zij hier voor de wereldkampioenschappen alpineskiën. Wie begin december in het Pitztal is, kan aanwezig zijn bij het dertiende Europees kampioenschap voor skiërs met een lichamelijke beperking.  

De Pitz Panoramabahn, Oostenrijks hoogste skilift, brengt skiërs en snowboarders tot de Hinterer Brunnenskogel (3.440) waar alle pistes geopend zijn. Dit najaar loop je de kans een skilift te delen met internationale ski-iconen. Onder andere Lindsey Vonn (USA), Bode Miller (USA), Axel Lund Svindal (NOR), Felix Neureuther (DE) en Benjamin Raich (AT) trainen op de gletsjer voor de wereldkampioenschappen alpineskiën.

Dat je ook met een lichamelijke beperking kunt skiën op top niveau, bewijzen de deelnemers van de dertiende ‘Generali Europacup’. Van donderdag 9 tot zondag 12 december strijden skiërs uit verschillende landen om de titel. Er is een categorie voor staande, zittende en blinde skiërs. Het Europees kampioenschap wordt gecombineerd met het Duitse landskampioenschap voor blinden en slechtzienden (DBSV). In hetzelfde weekend vinden tevens de ‘FIS Freestyle European Cup’ en de ‘Austrian Skicross Tour’ plaats in skigebied Hochzeiger.

www.pitztalergletscher.com
, www.hochzeiger.com  

In het weekend van 4 december gaat het wintersportseizoen 2010-2011 in de skigebieden Hochzeiger en Rifflsee officieel van start en zijn alle pistes geopend. In alle Pitztaler skigebieden ontvangen kinderen tot 10 jaar de gratis ‘Bambini freipass’ skipas indien ze in het gezelschap zijn van een betalende volwassene.

Hochzeiger ‘Aufsteiger des Jahres’
In 2010 heeft de prestigieuze ADAC Skiguide skigebied Hochzeiger uitgeroepen tot ‘Aufsteiger des Jahres’. De doorslaggevende factoren waren de sneeuwzekerheid tot in het late voorjaar, het afwisselende aanbod van goed geprepareerde pistes, het uitgebreide kinderprogramma en het gunstige prijsniveau. 
www.hochzeiger.com

 

Het Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in het Oostenrijkse Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de ‘Pitz Regio Card’ hebben wintersporters toegang tot 120 km piste, inclusief de Pitztaler Gletsjer. De wintersportgebieden, Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens,St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Het Pitztal ligt op ca. 876 km van Utrecht en is ook uitstekend bereikbaar vanaf de luchthaven van Innsbruck.
Meer informatie op www.pitztal.com