Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Met verse sneeuw op de pistes barst het winterseizoen in de Tiroler Zugspitz Arena los. Op 27 november a.s. gaat als allereerste de Tiroler Zugspitzbahn naar de 2.962 meter hoog gelegen gletsjer weer open

en kan er op het Zugspitzplatt worden geskied. Het officiële feestelijke openingsweekend van het winterseizoen in de Tiroler Zugspitz Arena is 2 weken later van vrijdag 10 tot en met zondag 12 december. Op het programma staat onder andere live muziek, gratis de nieuwste ski’s testen en natuurlijk veel après-ski.

Ook dit jaar start het nieuwe winterseizoen van de Zugspitz Arena met het spectaculaire ‘Winter Testival’ dat plaats vindt van 10 tot en met 12 december. Naast live muziek en gezellige apres-ski kunnen de nieuwste skimodellen gratis worden getest. Om de ski’s optimaal te testen ondersteunen de skileraren van Lermoos bij de eerste afdalingen op de nieuwe ski’s.

Speciaal voor de opening van het winterseizoen heeft de Tiroler Zugspitz Arena een arrangement samengesteld. De ‘Event-Package’ met 2 overnachtingen inclusief ontbijt in een 3-sterren pension en een 2-daagse skipas voor het skigebied Lermoos – Biberwier kan geboekt worden vanaf €125,- per persoon. Dit arrangement geeft ook toegang tot het openingsevenement.

‘Schneekristalwochen’
Mocht je niet kunnen wachten tot het openingsweekend in december dan kan je vanaf 27 november terecht op de gletsjer van de Zugspitz Arena. Door de hoge ligging (2.962 m) is de sneeuwzekerheid hier hoog. Vroege wintersporters profiteren tijdens de ‘Schneekristalwochen’ tussen 27 november en 18 december a.s. van scherp geprijsde arrangementen. 7 Overnachtingen in een 4-sterren hotel op basis van halfpension en een 6-daagse ‘Top Snow Card’ skipas heb je al vanaf €583,- per persoon. Als je verblijft op basis van logies en ontbijt betaal je slechts €286,- per persoon. Daarnaast besparen de wintersporters tot 10% op de lokale skiverhuur en ski-scholen. Volwassen betalen slechts €38,- voor de Zugspitz dagskipas, jongeren tussen de 16 en 18 jaar betalen €28,- en kinderen tussen de 6 en 15 jaar krijgen de skipas voor €21,- per dag.
Kijk voor alle aanbiedingen op http://www.zugspitzarena.com.

Ruim 150 km piste
De Tiroler Zugspitz Arena (met als bekendste wintersportdorpen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach en Biberwier) telt 7 skigebieden. De 147 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan z’n trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.  

Easy vliegen
De Tiroler Zugspitz Arena ligt op ca. 850 km van Utrecht. Hoewel de regio goed en tolvrij met de auto bereikbaar is, kun je er ook perfect met de trein of het vliegtuig naar toe. Er gaan directe vluchten naar München en Innsbruck (ca. 115 en 75 km). Met de trein ben je vanaf Amsterdam binnen 8 uur in München.

Meer informatie over de Tiroler Zugspitz Arena bij: Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena , tel. 00 43 5673 20 000,
De website www.zugspitzarena.com.