Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Wie een speels spelletje golf wil spelen kan tijdens de Vakantiebeurs terecht in het Zwitserlandhuis (hal 9) van het Zwitserse bureau voor toerisme.

Met deze activiteit wil het land de aandacht vestigen op deze sport als een sterk opkomende vorm van vakantiebesteding. Nog een sterke troef van Zwitserland betreft de gevarieerde mogelijkheden voor ontspannende wandelvakanties in voorjaar, zomer en nazomer. Ideaal is dat bezoekers rechtstreeks in gesprek kunnen gaan met Zwitserse aanbieders die uit eigen ervaring over hun regio, plaats, hotel of inspirerende activiteiten kunnen informeren. Zo is de Vakantiebeurs voor iedere vakantieganger het begin van een onvergetelijke vakantie. Het thema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’ en de data zijn van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari 2011.
    

Recent zijn in Zwitserland veel nieuwe golfbanen aangelegd of bestaande banen vergroot van negen naar achttien holes. De meeste golfhotels verstrekken aanzienlijke kortingen op de greenfees en voor de meest dichtbijgelegen banen. In de eerste dagen van september wordt in Crans Montana het prestigieuze Omega European Masters toernooi verspeeld. Op de Vakantiebeurs kunnen golfers hun talent bewijzen met een houten stick die er uitziet als een alpenhoorn. Zij mogen proberen het balletje over een groene helling te slaan in de voeten van een bergmarmot. Als de slag lukt, gaat het dier fluiten van genot ter bekroning van het succes.

60.000 km wandelpaden
Op de 60.000 km bewegwijzerde wandelpaden in Zwitserland kunnen geoefende en goed getrainde bergwandelaars zich heerlijk uitleven. Een bijzonder wandelproject is het thema Kulturwege Schweiz, een netwerk van cultuurhistorische lange afstandsroutes dat is bekroond met de Europese prijs voor duurzame en innovatieve toeristische projecten. Voorbeelden van die routes zijn de Jakob Pelgrimroute, de Romeinse Route en diverse oude handelsroutes. Maar ook voor de wat minder ervaren vakantiegangers die rond hun bestemming een kortere afstand prefereren zijn de mogelijkheden schier eindeloos.

Swiss Travel Systeem
In het Zwitserlandhuis is ook volop informatie beschikbaar over de vervoermogelijkheden van het vermaarde Swiss Travel Systeem en een aantal bergspoorwegen. Verder kunnen de beursbezoekers bij Zwitserland kennis maken met een groot net van sportactiviteiten, zoals fietsen mountainbiken, inline skating of kanovaren, en cultuur, zoals landelijke festivals. In Interlaken kunnen de liefhebbers van het jodelen terecht van 16-19 juni wanneer jodelaars uit de hele wereld hun krachten meten en in Chur, de hoofdstad van Graubunden is in de zomer een groots festival voor volksmuziek. In vitrines kunnen typisch Zwitserse producten worden bewonderd en op videoschermen worden beelden vertoond van de meest belangrijke toeristische regio’s. Het Zwitserlandhuis is overigens bekroond met een prijs vanwege de originaliteit en de duurzaamheid van het ontwerp dat is uitgevoerd in uit lichthouten elementen.

Charlie Chaplin
Enkele activiteiten in 2012 werpen op de Vakantiebeurs al hun schaduw al vooruit. Bijvoorbeeld het eeuwfeest van de spectaculaire treinreis naar het op 3554 meter hoogte gelegen station van de Jungfraubahn, het hoogste treinstation in Europa. In Genève vindt de opening plaats van Chaplin’s World met als thema ‘Modern Times’ naar een van zijn laatste succesvolle films. Charlie Chaplin woonde lange tijd in Genève en ligt er ook begraven.

Aanzienlijke korting
De Vakantiebeurs is de grootste consumentenreisbeurs ter wereld. De openingstijden zijn van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro, zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.