Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Germanwings vlucht voor Duitse vliegtaks.  Op doordeweekse dagen landt en vertrekt ’s ochtends en ’s avonds een Airbus 319 vanaf Maastricht met bestemming Berlijn.

In het weekend is er een vlucht per dag. De goedkoopste tickets enkele reis kosten 19,99 euro.  Reden voor de start van Germanwings in Nederland is de invoering van de vliegtaks in Duitsland. Het Duitse parlement heeft een daarvoor gisteren een wet aangenomen. Die houdt in dat per ticket enkele reis 8 euro belasting betaald moet worden voor een vlucht binnen Europa. Langere vluchten vanuit Duitsland worden 25 tot 45 euro duurder.
“Op een retourticket naar Berlijn hebben we het met BTW over een vliegtax van 25 procent”, zegt bestuursvoorzitter Thomas Winkelmann van Germanwings. Door vanuit Maastricht te vliegen kunnen we veel goedkoper zijn. Dat voordeel rekenen we meteen door aan de klant.”

Voor Germanwings is Maastricht de eerste bestemming in Nederland. “We hebben voor Maastricht gekozen vanwege het grote achterland. In een straal van een uur rijden heeft Maastricht ruim zes miljoen potentiële klanten.” Winkelmann sluit niet uit meer bestemmingen vanaf Maastricht aan te vliegen. “Maar eerst willen we hier een succes van maken.” Ook Ryanair heeft uitbreidingsplannen voor Maastricht, zegt directeur van de luchthaven Sander Heijmans. “Maar ik kan nog niet zeggen wat die plannen zijn.”

Toon hotels in de buurt van:
Toon hotels in de buurt van:
Toon hotels in nabijgelegen steden:
Alternatieve overnachtingsmogelijkheden in Maastricht: