Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Peking (vaak ook Beijing  is de hoofdstad van China en een van de vier stadsprovincies.Samen met Tsjoengking (Chongqing), Sjanghai, Kanton en Tianjin is Peking sinds 2005 een van de vijf Chinese nationale stedelijke gebieden die dezelfde status hebben als een provincie.

De gemeente Peking grenst in het noorden, westen en zuiden aan de provincie Hebei. In het oosten grenst het ook voor een klein stuk aan deze provincie (grensgebied tussen Peking en Tianjin). In het zuidoosten grenst Peking aan de gemeente Tianjin. Na Tsjoengking (Chongqing) en Sjanghai is Peking met een inwonertal van 15 miljoen (schatting uit 2005) de grootste stad van de Volksrepubliek. De stad is een belangrijk knooppunt voor verschillende vormen van vervoer met vele spoorwegen, autowegen en autosnelwegen die in en uit de stad gaan. Peking wordt vooral gezien als het belangrijkste centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur. De economische hoofdsteden van China zijn echter Sjanghai en Hongkong. Peking is een van de vier historische hoofdsteden van China. Bezienswaardigheden in Peking.....


Top bezienswaardigheden in Peking:

De Verboden Stad
De Verboden Stad is een stad in de stad: de verblijfplaats van de keizer en zijn familie, en streng verboden voor anderen, met uitzondering van bedienden (eunuchen). Alle pracht en praal maken duidelijk dat China en vooral de keizer zich het centrum van de wereld voelden.

Tiananmen-plein – Plein van de Hemelse Vrede
Het grootste plein ter wereld is vrij kaal, maar is van grote historische betekenis. Hier vonden grote parades plaats, maar ook de studentenopstand van 1989. Tegenwoordig is het een ontmoetingscentrum voor jong en oud en het plein wordt omringd door bezienswaardigheden.

Chinese Muur
Het ligt buiten Beijing, maar vrijwel iedere toerist brengt een bezoek aan dit indrukwekkende bouwwerk. Badaling is het best gerestaureerde en drukste deel van de Muur. Als u meer tijd heeft, is het leuk om een wat verder weg gelegen deel te bezoeken.

Tempel van de Hemel
De Tempel van de Hemel was de plaats waar de keizer een keer per jaar kwam om de Hemel te vragen om een goede oogst. Het is een schitterend voorbeeld van de bouwstijl onder de Ming-dynastie.

Zomerpaleis
Om de zomerhitte van Beijing te ontvluchten, bouwden de keizers een paleis buiten de stad. Het werd in de 19e eeuw verwoest door Engels-Franse troepen, maar daarna volledig gerestaureerd. Het is nog steeds een heerlijke plek om tot rust te komen.

Grote Hal van het Volk
Een enorm groot somber gebouw in stalinistische stijl, maar toch wel een bezoek waard. Hier vergaderen eens in de vijf jaar de bijna tienduizend leden van het Chinese Volkscongres.

Lama Tempel
Dit is de grootste Tibetaanse boeddhistische tempel buiten Tibet. Een van de attracties is een enorm boeddhabeeld, gemaakt uit één stuk sandelhout.

Nationaal Museum
Het Nationaal Museum is een samenvoeging van het Museum van de Chinese Geschiedenis n het Museum van de Revolutie. De laatste staat vol met propagandamateriaal, maar de eerste geeft een boeiend overzicht van de Chinese beschaving.

Zhoukoudian (Grot van de Peking Man)
De ontdekking van botten en schedels in de jaren twintig n dertig van de vorige eeuw was een ware sensatie. De Peking Man leefde 200.000 tot 500.000 jaar geleden in een gebied ten zuidwesten van de Chinese hoofdstad.

Markten
Chinezen zijn aartshandelaars en nergens wordt dat duidelijker dan op de markten van Beijing. We geven u een overzicht van de interessantste markten, maar als u daar iets wilt kopen moet u beschikken over goede onderhandelingstactieken.Bezienswaardigheden in Peking