Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Jardin d'hiver - Hoogtepunten uit de collectie van het Bonnefantenmuseum in het MAMAC Luik (B)


Jardin d'hiver (Wintertuin) is de titel van een opstelling van de collectie van het Bonnefanten in het gebouw van het MAMAC op het eilandje in de Maas aan de zuidrand van Luik. Het is het resultaat van een initiatief van Espace 251 Nord, en van een samenwerking tussen de twee instellingen, samen met het Musée de l'Art Wallon in Luik. Jardin d'hiver is een project  van Espace 251 Nord en de stad Luik in het kader van "Liège Culture Metropolis 2010" met steun van de Belgische Voorzitterschap op de Europese Raad.

Volgend jaar wordt een 'tegenexpositie'gehouden in het Bonnefanten waarin de collectie klassiek modernen uit Luik in het zonnetje wordt gezet. Hierover later meer. Duidelijk mag zijn dat beide collecties in de wederzijdse steden nauwelijks bekend zijn. Een inhaalslag in deze is meer dan gewenst.

Het gebouw in Luik heeft een klassiek uiterlijk en is opgebouwd uit natuursteen met een optimaal daglicht doorlatend dak. Eenmaal binnen herinnert het aan een hele grote plantenkas, waarin palmen en ander groen goed gedijen. Een habitat waarin Marcel Broodthaers goed zou floreren, en menig ander Belgisch kunstenaar laat verwijzingen zien naar een vergelijkbaar decoratief gedachtengoed. Het zal dan ook niemand verbazen dat Marcel Broodthaers in de opstelling is opgenomen. Naast zijn foto's van Zuid-Limburg zal bovendien het werk te zien zijn van Hugo Debaere, Paul Chan, Sol LeWitt, Mario Merz, Roman Signer, Pawel Althamer, Michael Krebber en Bas de Wit. Voor deze speciale gelegenheid wordt bovendien uit een Engelse particuliere collectie het grootse ensemble iglo's van Mario Merz geïnstalleerd. Kortom, een bezoek aan het MAMAC in de periode eind november 2010 t/m eind februari 2011 is de moeite meer dan waard.

Gratis naar het MAMAC met uw entreekaartje van het Bonnefanten !
Speciaal tijdens de tentoonstelling in het MAMAC kunt u met een geldig entreebewijs ook gratis naar het Bonnefantenmuseum. En vice versa wanneer u het Bonnefantenmuseum bezoekt, is uw kaartje ook nog geldig voor de tentoonstelling in het MAMAC.

MAMAC
Parc de la Boverie 3
B - 4020 Luik
T 00 32 (0) 4 343 04 03

www.mamac.be