Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Tijdens de paasdagen staat Keukenhof weer volop in bloei. Eén van de succesvolle evenementen op Tweede Paasdag (25 april) is de jaarlijks terugkerende internationale Hoedenshow.

Jackie Habets van What’s Up (Schiedam/Antwerpen) organiseert deze nu voor de zevende maal op het park. Internationaal professioneel werkende hoedenontwerpers showen dit jaar spectaculaire bloemhoeden op de catwalk in het Willem Alexander Paviljoen.  

Van oudsher worden hoeden gedecoreerd met bloemen maar  typische “bloemhoeden” werden vooral in de jaren 50 veel gedragen. Dit kwam door de “New Look” van Dior in de Verenigde Staten. De hoeden bestonden toen voornamelijk uit zijden bloemen in de meest fantastische zoete kleuren. De emigranten kwamen l ater op visite naar Europa en brachten deze hoedentrend ook mee naar ons land. Om geheel in de sfeer te blijven zullen de hoedenshows gepresenteerd worden met aangepaste (vintage) kleding; dansen de modellen op de muziek van toen en zullen veel kinderen de modellen vergezellen met speciale kinderhoedjes. De mannen worden verwend met echte Panamahoeden in diverse kleuren.  Er zijn 3 shows gepland; om 14.00, 15.00 en 16.00 uur tussendoor wordt er een foto gemaakt van alle bezoekers met hoed samen met de modellen. Vanaf 11.00 uur is het mogelijk om zelf een hoed op te maken met echte  Keukenhofbloemen. Dit gebeurt onder vakkundige begeleiding in de workshopruimte in het Oranje Nassau Paviljoen