Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Toename après-wellness naast après-ski. Après-ski blijft nog immer de meest geliefde bezigheid tijdens een skivakantie. Maar uit een onderzoek door het in Wenen gevestigde marktonderzoekbureau Manova

onder Europese wintersporters blijkt onder meer dat 67% van Duitse wintersportliefhebbers een toenemende belangstelling tonen voor wellnessbehandelingen tijdens de wintersportvakantie. Met zo’n 16 miljoen Duitse wintersportliefhebbers blijft Duitsland de grootste leverancier van wintersporters. ‘Ontspanning na inspanning is een weldaad voor lichaam en geest; na het skiën, snowboarden of langlaufen de spieren laten masseren, een kruidenbad nemen of warm worden in het saunalandschap is daarnaast een goede remedie tegen minder spierpijn. Dat gaat ook op voor de Nederlandse wintersporter,’ aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-Deutschland, een samenwerkingsverband van 50 wellness hotels. ‘Ook de bij ons aangesloten hotels zien meer en meer gasten gebruik maken van onze overdekte wellness faciliteiten na de hele dag actief buiten te zijn geweest.’ Wellness-Hotels-Deutschland heeft zo’n 10 hotels die in wintersportgebieden liggen waaronder Salzkammergut, de Alpen, Schwarzwald, Sauerland en Harz. Zij bieden een scala aan massages en kruidenbaden afgestemd op de wintersporter. Voor info over de hotels en de winterarrangementen ga naar www.w-h-d.de.

Zo biedt Ebner’s Waldhof am See nabij Salzburg een ‘Winter-Rundum-Programme’ met warme kruidenbaden, rodelen, ijsstokschieten of ijszeilen.  

Skiën, langlaufen en zelfs hondensledetochten zijn mogelijk in het Ravensberg wintersportgebied nabij het Spa & Wellness Resort Romantischer Winkel in de Harz.

Midden in de Allgauer Alpen in de plaats Oberstdorf ligt Schüle’s Gesundheidsresort & Spa waar het goed toeven is na een dag sneeuwpret: wintersporters kunnen bijkomen met onder meer speciale sportmassages en kruidenvoetbaden.

Andere Wellnes-Hotels-Deutschland hotels in wintersportgebieden zijn onder meer Alpines Wellnesshotel Hubertus in Oberallgäu, Hotel Bayersoien, Hotel Concordia en Hotel Sommer in de Zuid-Duitse Alpen en in het Zwarte Woud de hotels Schliffkopf en Engel Obertal. In Sauerland bieden de hotels Astenkrone, Ohlenbach en Deimann de wintersporter weldadige warme behandelingen.

Wellness-Hotels-Deutschland

De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau