Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Maleisische minister van Toerisme, Dato’ Sri Dr. Ng Yen Yen, toerde twee weken door Europa met een accent op Nederland en België.

Tijdens een informeel samenzijn met Nederlandse touroperators en andere genodigden in het Amsterdamse hotel The Grand , presenteerde de minister onder andere het speerpuntproject: Homestay. Dit project is een persoonlijk initiatief van de minister om de lokale bevolking mee te laten profiteren van het groeiend toerisme en maakt het voor toeristen mogelijk om (op 136 locaties)op het platteland te verblijven en het leven in de dorpen van dichtbij mee te maken.

De toeristische sector in Maleisië zit duidelijk in de lift. Zo steeg alleen al het aantal Nederlandse toeristen met 23 procent ten opzichte van 2009. In totaal wordt Maleisië jaarlijks door zo’n 24 miljoen toeristen van over de hele wereld bezocht. De minister heeft de ambitie dit aantal te laten groeien tot 35 miljoen in 2020.

Maar het land –ongeveer zeven keer groter dan Nederland met iets meer dan 16 miljoen inwoners- heeft naast ‘Homestay’ nog veel meer in huis, dat een reis naar deze Aziatische topbestemming rechtvaardigt. Zo kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in de vele nationale parken waar honderden vogel- en plantensoorten leven en wandeltochten door ongerepte regenwouden maken. Ook voor de avontuurlijke duiker biedt het land vele mogelijkheden. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen relaxen in hotels en resorts op de meest paradijselijke plekken. Het aanbod hiervan is beschikbaar in alle prijsklassen.

Dankzij de verschillende bevolkingsgroepen die in Maleisië samenkomen, heeft het land ook een rijk cultureel leven. Zo leven in het land hindoes, christenen, moslims en boeddhisten harmonieus naast elkaar. “Je kunt in ons land ’s morgens een moskee bezoeken, ’s middags heerlijk Chinees eten en aan het einde van de dag een boeddhistische tempel bewonderen”, zegt de minister. “Daarnaast heeft ons land een zeer modern wegennet en spreken veel mensen Engels. Dit maakt Maleisië ook een zeer geschikt land voor de individuele reiziger die voor het eerst kennis wil maken met een bestemming in Azië.”