Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Overschakelen op stroomvoorziening vanaf de wal in Hoek van Holland. Ferrymaatschappij Stena Line heeft van de Deelgemeente Hoek van Holland de ’Groene Vlag’ ontvangen voor het meest milieuvriendelijke bedrijf in de regio Hoek van Holland.

Algemeen Directeur Pim de Lange van Stena Line kreeg de prijs uit handen van Wim de Groot, secretaris van de Deelgemeente.  Stena Line werd onderscheiden, vanwege onder andere het feit dat de veerdienst overschakelt op walstroom, waardoor minder overlast wordt veroorzaakt voor omwonenden.

In een reactie op het ontvangen van de ’Groene Vlag’, verklaarde Pim de Lange: ”Deze onderscheiding toont aan dat wij er alles aan doen om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Het overschakelen op walstroom is hier maar een voorbeeld van. Ook de keuze van onze motoren en het beleid aan boord van onze schepen is daarop gericht.  Ik voel me vereerd, maar realiseer mij ook dat tegenwoordig milieuverantwoord ondernemen eigenlijk vanzelfsprekend is.”

Het aantal vervoerde passagiers bij Stena Line op de Noordzee is vorig jaar overigens met 13% gestegen t.o.v. 2009 en het aantal vervoerde vrachteenheden is met ruim 4% gestegen t.o.v. 2009.