Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De provincie Oost-Kaap in Zuid-Afrika (een van de in totaal 9 provincies) staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Deze schitterende, malaria-vrije provincie ligt tussen de de Westkaap en Kwazulu Natal en is de twee na grootste van Zuid-Afrika.

Het is de bestemming voor wie op zoek is naar spanning en avontuur, maar ook voor hen die een meer ontspannen vakantie willen. De provincie staat ook bekend als de Adventure Province en biedt avontuurlijke mogelijkheden het hele jaar door, voor het hele gezin! De Oost-Kaap is makkelijk te bereiken via een van de drie luchthavens.

De Oost-Kaap is zelfs een van de snelst groeiende toeristische en eco-toeristische bestemmingen ter wereld. De provincie heeft spectaculaire kustlijnen, bergen, graslanden, bossen en tropische mangrovebossen. In totaal zijn er negen toeristische routes voor een unieke, spannende en avontuurlijke ervaring. Uiteraard is er een zeer ruime aanbod als het gaat om hotels, familiehotels en guesthouses.

Flora en fauna
De Oost-Kaap is bijzonder als het gaat om de flora en fauna: de provincie heeft 820 km kustlijn en 3 beschermde maritieme gebieden waar vele bedreigde planten, vissen, reptielen en insecten leven. Tevens telt de provincie meer dan 20 natuurreservaten die zich inzetten voor het behoud van de biodiversiteit. Dit maakt deze provincie echt een eco-bestemming. De Wild Coast is een ongerept paradijs en staat de natuurlijke erfgoed lijst.

Reservaten
Dwesa heeft prachtige, grote bossen, een ruige kustlijn en uitgestrekte vlakten waar elanden, zebra's en buffels leven. Silaka is het leefgebied van diverse vogelsoorten, zeer geliefd bij vogelliefhebbers. Mkhambathi heeft kristalheldere plassen, kronkelende riviertjes, dichte bossen en watervallen die uitmonden in de zee. De ideale mix voor een rustieke vakantie voor de natuurliefhebber.

Wie verblijft in Hluleka kan vanuit de nieuwe luxe chalets genieten van een adembenemend uitzicht over schitterende natuur.

Great Fish River en Baviaanskloof zijn bij uitstek de outdoor bestemmingen van de Oost-Kaap. Baviaanskloof heeft de World Heritage Site status en is zeer populair vanwege de uiteenlopende mogelijkheden: kamperen, wandelen of gewoon onthaasten in deze rustieke omgeving.

Safari
Ook is het in de Oost-Kaap mogelijk om Big 7 safaritochten te maken. Naast de bekende Big 5 kan men hier ook de grote witte haai en de Southern Right walvissen spotten. Ga ook eens te voet, te fiets, te paard of met een 4x4 op safari. Voor de echte sportieve avonturiers zijn er eveneens uiteenlopende mogelijkheden: abseilen, rotsklimmen of de hoogste bungeejump ter wereld maken (216 meter)!

Kortom: Voor wie op zoek is naar avontuur, een zonnige strandvakantie, een wandeling door natuurreservaten, of degene die gewoon wil slapen onder de Afrikaanse sterrenhemel: ga naar de Oost-Kaap!

Kijk voor meer informatie op www.visiteasterncape.co.za