Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Nederlandse kust was ook in 2009 een populaire vakantiebestemming voor Nederlandse en buitenlandse toeristen. Nederlanders brachten ruim 3 miljoen vakanties door aan de Nederlandse kust.

Daarnaast vierden ruim 1 miljoen Duitsers en bijna een kwart miljoen Belgen vakantie aan onze kust. Bovendien werden er zo’n 100 miljoen dagtochtjes naar de Nederlandse kust gemaakt. In totaal werd er ruim 2,5 miljard euro besteed in 2009. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) presenteert deze cijfers tijdens de Landelijke Kustdag op 18 november op Vlieland.

Veel Nederlanders Belgen en Duitsers
De Nederlandse kust is al jaren de meest populaire vakantiebestemming voor de Nederlanders. Het aantal binnenlandse kustvakanties was de afgelopen jaren redelijk stabiel. In 2009 werden er zo’n 3,3 miljoen vakanties doorgebracht. Voor wat betreft het inkomend kustbezoek staan de Duitsers al een aantal jaar op nummer één met ruim 1 miljoen bezoekers. Het aantal Belgische kustbezoekers is de laatste jaren flink gestegen. In 2009 bezochten bijna een kwart miljoen Belgen de Nederlandse kust, een stijging van ruim 90% ten opzichte van het jaar 2000. Alle vakanties en dagjes uit aan de kust leverden in 2009 ruim 2,5 miljard euro op.

Landelijke Kustdag
De Nederlandse kust is een belangrijk onderdeel van de promotie van Nederland. Het NBTC zet zich, samen met partners, in om de Nederlandse kust blijvend onder de aandacht te brengen van (potentiële) bezoekers. Tijdens de Landelijke Kustdag (LKD) presenteert het NBTC de meerjarige Beachlife campagne. Deze kustcampagne richt zich op Nederland, België en Duitsland en heeft als doel de bekendheid van de Nederlandse kust te vergroten en (herhaal)bezoek te stimuleren. De Landelijke Kustdag is een netwerkbijeenkomst voor ondernemers, bestuurders, beleidsmedewerkers en promotieorganisaties van de Nederlandse kust. Dit jaar vond de LKD plaats op 18 en 19 november in Strandhotel Seeduyn op Vlieland. Kijk voor meer informatie over de Landelijke Kustdag 2010