Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een kleine greep uit de vele inspirerende bestemmingen op de Vakantiebeurs 2011 (16-20 januari)


BBI Travel: Vader & Zoon reizen: met als oogmerk om tijdens deze avontuurlijke trip de band te verstevigen.

Go Explore: Omdat veel behoefte is aan het willen bijdragen aan ontwikkelingswerk gedurende 1 tot 3 weken en dit nauwelijks is te boeken, biedt Go Explore deze mogelijkheid aan per 2011.

Green Journeys: Selecteert plekken waarmee de reiziger met zijn verblijf automatisch bijdraagt aan het behoud van het gebied. Natuur en duurzaamheid gaan hand in hand.

Norge Reiser: Nieuw deze winter: speciale Noorderlichtreizen naar de Lofoten en Vesterålen.

ACSI:  SunLodge Safari: Een compleet uitgeruste tent in koloniale stijl.

Africa Miracles: Tracking naar berggorilla’s in Rwanda.

All for Nature: Duurzame reizen. Laten reizigers direct kennismaken met natuurbeschermingsprojecten over de gehele wereld m.m.v. Jane Goodall!
    

Club@frica: Stemt de droomreis 100% af op de wensen van de vakantieganger. Middels uitgebreide vragenlijst, het ontbreken van standaard reizen, intensieve persoonlijke contacten, vrijblijvend bezoek aan huis om het persoonlijk reisadvies te bespreken, ook ’s avonds en in het weekend.

Cruisewinkel.nl: Voor het eerst op de beurs. Nieuw is het luxe en ultraluxe segment Cruise Exclusief.

Theaterbus: Ludiek rustpunt op de Vakantiebeurs voor ouders met kinderen.

Emolife Event: Sportieve uitdagingen voor de werving van sponsorgelden. Vier events: De Nicaragua Volcano Challenge, de Kenya Classic, Oxfam Novib Trailwalker en Hike+Bike.

Explore Namibia: Nieuw dit jaar is de introductie van Explore Namibia EXCLUSIVE, waarbij persoonlijk op maat gemaakte luxe self-drive reizen in Namibië en Botswana worden aangeboden.

Garuda Indonesia: Nieuw service concept dat bekend staat als de ‘Garuda Indonesia Experience’. Dit serviceconcept combineert de warme Indonesische gastvrijheid met hoge kwaliteit van service en comfort.

Gemsbok Reizen: Door Namibië wordt in april een fotoreis gemaakt onder leiding van fotograaf Willem Laros. Op zaterdag 15 januari is Laros tussen 14.00 en 16.00 uur op de stand van Gemsbok Reizen aanwezig.

Global@home: De goedkoopste hotels ter wereld, voor slechts 8,75 euro per nacht slapen, eventueel i.c.m. goedkope stedentrips. Direct online zonder tussenkomst van reserveringssites.

Het Nieuwe Reizen: Organiseert als eerste reisorganisatie in Nederland puur culinaire reizen en richt zich op de echte liefhebber die houdt van lekker eten en drinken, maar ook geïnteresseerd is in de culinaire achtergronden en geschiedenis. Onbekende, vergeten producten krijgen tijdens de reizen ruimschoots aandacht. Het Nieuwe Reizen biedt zowel eendaagse als meerdaagse reizen aan in de Benelux en Duitsland. Ook kunnen reizen op maat worden samengesteld.

Hotel Landhaus Savisalo: Een hotel met een uniek concept. De kleinschaligheid maakt het mogelijk om de gast op de 1e plaats te zetten. Deze exposant onderneemt veel met de gasten en begeleidt de gast naar wens. Goed eten en goed slapen in een veelzijdige omgeving. Niet voor niets is het hotel winnaar van de Zoover Award 2010 in de categorie hotels.

Internatuur: dit bedrijf introduceert het nieuwe begrip waternaturisme, een naturistenvakantie op en rond het water. O.a. zeilreizen in Nederland, Kroatië en Turkije.

Het Israëlisch Ministerie van Toerisme: lancering van een handige app voor iPhone, iTouch of iPad met uitgebreide informatie over toeristische attracties, accommodaties, reisroutes en evenementen in Israël. De app bevat een landkaart van Israël waarmee de gebruiker kan bepalen welk gebied of stad hij wil bezoeken.

Lazywave: Reizen naar tropische en arctische duikbestemmingen is de specialiteit van Lazywave. Meer dan 25 duikprofessionals zwerven jaarlijks over de wereld op zoek naar unieke duikplaatsen. Op basis van deze persoonlijke verhalen maakt Lazywave maatwerkreizen.

Nationale Organisatie voor Toerisme van Servië: Toerisme is in Servië weer volop in ontwikkeling. Naast bijzondere steden, talrijke festivals en een rijke cultuurhistorie, biedt deze bestemming vele mogelijkheden voor de actieve vakantieganger en natuurliefhebber. Afgelopen jaar zijn in Belgrado en Novi Sad verschillende nieuwe hotels geopend, hetgeen deze steden steeds aantrekkelijker maakt als bestemming voor een stedentrip. Ook op het platteland schieten nieuwe accommodaties als paddenstoelen uit de grond.

Offshore Yacht Charter: de reizen zijn milieuvriendelijk, omdat het schip de ‘Cherokee’ wordt voortbewogen door de wind en de stroming en is voorzien van een zonnepaneel. Daarnaast worden biologisch afbreekbare producten aan boord gebruikt en biologische proviand. Vegetarisch eten aan boord is geen probleem.

Perron 50: Bezoekers worden in het  Nederlandse paviljoen op de Vakantiebeurs ontvangen met een lekker stukje kaas om samen een budget vakantie in Nederland uit te werken.

Rab Tourist Board: Island Rab. Rab bood toeristen van oudsher meer dan de smaragd-blauwe zee, de vis, de kreeften en de donkerrode wijn op de tafels van de gastvrije inwoners. Rab is een eiland van cultuur, van de Oudheid tot de dag van vandaag. Met zijn schitterende landschappen en zijn lange, aangename wandelpaden is Rab is het eiland waar de bezoeker zijn rust kan vinden en een verborgen geluk kan koesteren. Het Gelukkige Rab – Felix Arba, noemden de Romeinen het al. Zij wisten hoe je kon genieten en de juiste naam aan een plaats kon geven.

Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen: Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en de prof. mr. Pieter van Vollenhoven gaven woensdag 3 november het startsein voor het Historisch Belevenis Netwerk in Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Sawadee Reizen: een groot aantal nieuwe reizen o.a. naar Venezuela, Ghana, Zimbabwe en Australië. Het reisaanbod binnen Europa is verder uitgebreid met Montenegro en Georgië. Verder bijzondere reizen naar Europa’s laatste ongerepte natuur, de PAN Parks in Italië en Finland.

Stichting Matunkha: het Matunkha centre in Malawi voor een andere vakantie. Op safari naar Nyika plateau,met een ranger op pad in Vwaza Marsh, wandel routes, hiken in de bergen, relaxen aan Lake Malawi, de boeiende geschiedenis van Livingstonia,uit logeren bij een lokaal gezin, de cultuur, tot rust komen in een eigen rondavel,  in traditionele Afrikaanse stijl gebouwd. De lekkerste gerechten in het restaurant met bijvoorbeeld een heerlijke baquette uit eigen bakkerij voor de lunch of een diner met een lokaal gerecht. Eigen safarigidsen. naast eigen chalets een een prachtig aangelegde camping. Het Matunkha centre is een eco tourism vakantie park. Alle winsten komen ten goede aan het Matunkha centre dat is opgericht voor de AIDS wezen en patiëntenzorg. Zie www.matunkha.com  en www.matunkha-safari.com voor de safari mogelijkheden. Een onvergetelijke vakantie voor de reiziger en een kans voor de kinderen van Matunkha op een zo normaal mogelijk leven.

Sunita Reizen: Arunachal Pradesh is een klein Himalayastaatje van India. Het grenst aan de Oostkant van Bhutan en is nog grotendeels onontdekt. Sunita Reizen verzorgt individuele reizen naar dit gebied en ook reizen voor kleine groepen.

Treinreiswinkel BV: Nieuwe treinrondreizen in 2011 Balkan, Oekraïne, Salzkammergut, Zwitserland Exclusief, Gorges du Allier.

Luxemburg: Een fietsparadijs voor de recreatiefietser en een Mekka voor de mountainbiker.

Villa Alwin: Alwin & Bionda Boerkamp verhuisden in 2006 met hun drie jonge kinderen naar Italië om een B&B (Villa Bionda) te beginnen (gefilmd door IK VERTREK in 2006). De afgelopen vijf jaar is hard gewerkt en is het bedrijf enorm gegroeid met appartementen, bungalows en nu zelfs een eigen restaurant-bar-terras. Villa Bionda is 1 oktober verkocht en de naam is gewijzigd in Villa Alwin. Dit is de eerste keer dat Villa Alwin deelneemt aan de Vakantiebeurs en promoot buiten de eigen activiteiten eveneens de veelzijdige provincie Ascoli Piceno in de regio Le Marche en natuurlijk het prachtige authentieke Middeleeuwse dorp Montefiore dell' Aso. Deze promotie wordt ondersteund met een kennismaking met de eigengemaakte limoncello en andere typische streekproducten (wijn, olie etc.).

Welcome Card Curaçao by O.L.G.: Met de Welcome Card, een pasje op creditcardformaat, kunnen toeristen die dushi Curaçao bezoeken aantrekkelijke kortingen krijgen bij de verschillende leden van de Welcome Card Family, waaronder diverse restaurants, tours, activiteiten en musea.