Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het Nederland Paviljoen van de Vakantiebeurs 2011 gaat het er vrolijk aan toe. Van noord naar zuid en van oost naar west presenteren zich de provincies, regio’s en steden......

om het eigen land in vele kleurrijke variaties en in een gezellige sfeer onder de aandacht te brengen. Op het grote podium (hal 11) worden spelletjes gespeeld, is volop muziek, wordt enthousiast gedanst en kunnen de bezoekers zich op en top vermaken met streekgebonden activiteiten. Steeds meer Nederlanders ontdekken – opnieuw - hun eigen land. Lokale experts zijn optimaal voorbereid om de bezoekers van de Vakantiebeurs persoonlijk te voorzien van de laatste tips en uit de eerste hand te informeren over de toeristische troeven van het eigen land. In het paviljoen kan van alle bestemmingen worden voorgeproefd. Ook letterlijk, want het typische streekgerecht zal niet ontbreken.   

‘Budget’ vakantie
Elke bestemming presenteert iets origineels. Exposant Perron 50 bijvoorbeeld ontvangt de bezoekers met een lekker stukje kaas om samen een ‘budget’ vakantie uit te werken, Friesland pakt stevig uit met een prachtige nieuwe stand en Texel zet op de Vakantiebeurs de eilanders in het zonnetje die stuk voor stuk een eigen spannend verhaal over hun eiland komen vertellen.

Rijke historie
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, de oudste stad van Nederland, vraagt aandacht voor het Historisch Belevenis Netwerk. Met dit nieuwe initiatief kunnen bezoekers met gebruik van internet en mobiele telefoon een eigen belevenisroute downloaden. De regio Arnhem Nijmegen bezit een rijke historie. De komst van de Romeinen 2000 jaar geleden, de roemruchte geschiedenis van Hertogdom Gelre en Operation Market Garden in september 1944 zijn daar voorbeelden van. De routes kunnen met GPS, per fiets of te voet worden afgelegd.

Frieslandpas
De vele liefhebbers van Friesland krijgen de kans in een 3D show alvast virtueel kennis te nemen van het brede palet aan nieuwe verlokkingen in deze waterrijke bestemming. De Friesland adepten kunnen met een portretfoto alvast een keurige Frieslandpas laten maken die tijdens de vakantie recht geeft op leuke voordeeltjes. Veel aandacht krijgen de jongeren die mede ter promotie van de provincie in de stand een rolletje mogen meespelen in een film en een ansichtkaart kunnen vervaardigen met hun eigen afbeelding. Ter verhoging van de feestvreugde hebben de Friezen een gezellige zanger en een orkest geëngageerd.

Eilanders vertellen
De provincie Noord Holland geeft een overzicht van alle culturele evenementen die hier komend jaar op de agenda staan. De eilanders van Texel vertellen inspirerende verhalen; over het jutten bijvoorbeeld, het boerenbedrijf, de horeca. Vissers op de wateren rond het immens populaire eiland delen met de beursbezoekers hun vele belevenissen en de gevaarlijke situaties waarin zij soms verzeilen bij het uitoefenen van hun eeuwenoude beroep. Zo actief als de eilanders zijn op de Vakantiebeurs, zo actief zijn ze ook tijdens de vakanties om de toeristen wegwijs te maken en wat dieper kennis laten maken met het karakter van de Texelaars.

Vlaggetjesspel
Zo is er nog veel meer te zien en te beleven in het Nederland Paviljoen, waar ook dagelijks kan worden meegespeeld met het vlaggetjesspel: bezoekers die het juiste vlaggetje omhoog steken als antwoord op de vragen van een presentator over het eigen land winnen niet te versmaden prijzen van 150 tot 250 euro.

Aanzienlijke korting
De openingstijden van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro, zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.