Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Duits Verkeersbureau in Amsterdam wil los komen van ‘Lederhosen und Bier’ als belangrijk kenmerk van vakantieland Duitsland.

Op de Vakantiebeurs 2011 presenteren de oosterburen zich met een nieuw, vlot imago in een ruime stand (hal 9) met een hippe uitstraling en een modern, in lichte kleuren vormgegeven restaurant. Als de onderhandelingen succesvol verlopen kunnen de beursbezoekers ook nog genieten van de Duitse ras entertainer Sven Ratzke. Deze inmiddels in Nederland doorgebroken artiest is het levende bewijs dat Duitsland met de tijd meegaat. Ratzke spreekt met zijn performance niet alleen de verwende oudere theaterbezoeker aan maar ook veel jongeren. De Duitse partners en het Verkeersbureau presenteren de bezoekers van de Vakantiebeurs de vele verleidingen die het land te bieden heeft; de grote verscheidenheid aan mogelijkheden, de goede infrastructuur en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding spreken velen tot de verbeelding.     

Weg is de grauwsluier
Dat het bier en worst imago wordt afgeschud bleek vorig jaar al toen het Ruhrgebied onder de noemer ‘culturele hoofdstad van Europa’ aan de wereld werd gepresenteerd, met de stad Essen als centrum van de activiteiten. Het was een evenement zonder weerga dat naar schatting tien miljoen bezoekers naar het west Duitse grensgebied trok. Weg is de grauwsluier in deze vroegere regio en veel van de van oudsher industriële bedrijven zijn getransformeerd in vrolijke en innovatieve pretparken, educatieve of culturele centra.

‘Kuren bij de buren’
Wederom straalt de toeristische campagne voor 2011 het groene karakter van Duitsland uit. Daarnaast wordt het thema wellness uitgedragen met de op de Nederlandse vakantiegangers gerichte slagzin ‘kuren bij de buren’. Duitsland is van oudsher een land waar het kuren door verzekeringen of gezondheidsorganisaties nogal eens gedeeltelijk wordt vergoed. Op de Vakantiebeurs 2011 krijgt de samenwerking met gespecialiseerde hotels en andere gastgevers volop aandacht. Een van die aanbieders is het hotel Haus am Kurpark in Brilon, een oase van rust in de meest bosrijke stad van in het Hochsauerland. Nederland zorgt al vele jaren achtereen voor de meeste buitenlandse toeristische overnachtingen in Duitsland en de vooruitzichten blijven goed.

Franz Liszt
Op muziekgebied staan de bezoekers van Duitsland mooie ervaringen te wachten als in Bayreuth en Leipzig in 2011 uitgebreid wordt herdacht dat Franz Liszt twee honderd jaar geleden werd geboren. Weliswaar in Hongarije, in Burgenland, dat nu tot Oostenrijk behoort, maar omdat hij lang in Wenen werkte en studeerde, in Parijs werkte aan muziekvernieuwing en in het Duitse Bayreuth zijn laatste jaren sleet en is begraven, claimt ook Duitsland hem als hun ‘ landsman’. Liszt wordt ook wel aangeduid als de ware Europeaan.

‘Onvergetelijke Bestemmingen’
De openingstijden van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.