Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Cultuur, talrijke evenementen, nieuwe hotels, lowcostvluchten vanaf 2011 . Belgrado profileert zich als ideale bestemming voor een stedentrip.

Steeds meer toeristen weten hun weg naar deze nog relatief onbekende stad te vinden. Belgrado biedt de bezoeker een bijzondere mix van cultuur, evenementen en ontspanning. Ook het prijsniveau is nog zeer aantrekkelijk. Daarom presenteert Belgrado zich in januari opnieuw op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht.

 

Belgrado, de hoofdstad van Servië, ligt in het hart van de Balkan en de Donau regio. Met zijn bijzondere ligging aan de monding van de Sava in de Donau en zijn talrijke historische en culturele monumenten, is Belgrado een reisbestemming met een enorme potentie. Zo kan men er heerlijk ontspannen aan de oevers van de Donau, slenteren door de talrijke brede winkelstraten, genieten van vele muzikale en culturele optredens of zichzelf storten in het nachtleven van één van de vele clubs van Belgrado.

Het meest bijzondere aan Belgrado zijn echter de mensen van deze stad, die met hun ongekende vriendelijkheid en gastvrijheid een van de belangrijkste aantrekkingskrachten van deze stad zijn.

Het afgelopen jaar zijn in Belgrado verschillende nieuwe hotels geopend om aan de vraag van het stijgende aantal bezoekers te kunnen voldoen.Ook de bereikbaarheid van de stad is sterk verbeterd. De nationale luchtvaartmaatschappij JAT vliegt inmiddels dagelijks vanaf Amsterdam op Belgrado. Vanaf april 2011 zal Wizzair tweemaal per week vanaf Eindhoven op Belgrado gaan vliegen, en is hiermee de eerste lowcost carrier naar Servië vanuit Nederland.

Touroperators spelen handig in op deze ontwikkelingen en komen met steeds interessantere aanbiedingen. Zo kan men al een weekend naar Belgrado vanaf 200 euro, inclusief vlucht, accommodatie en een stadsrondleiding.

De Toeristische Organisatie van Belgrado zal samen met de Nationale Organisatie voor Toerisme van Servië haar aanbod presenteren op de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht (stand D046 in hal 10). Daarnaast wordt op dinsdag 11 januari om 11.30 uur een bijeenkomst georganiseerd op de stand van Servië, waar geïnteresseerde media en touroperators kennis kunnen maken met het toeristisch aanbod van Belgrado en van Servië.