Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Opnieuw zorgt een intensieve samenwerking tussen MECC Maastricht,

overige participanten en het Maastricht Congres Bureau voor het tekenen van het contract van een groot zakelijk evenement: van 19-23 mei 2013 bezoeken zo’n 1500 tot 2000 deelnemers Maastricht & regio om deel te nemen aan de 13e CISTM.

“The International Society of Travel Medicine (ISTM), a truly international scientific membership organisation, is delighted to bring its 13th International conference to the Netherlands, and to Maastricht, in 2013. The city is a truly international, European city on the cross roads between the Netherlands, Belgium and Germany, which fits very well with the international nature of the ISTM membership. The city is charming and has good restaurants and cafes, both indoor and outdoor, but is compact enough to ensure the delegates will meet and socialize outside the conference venue as they explore the city. It is a city with an ideal size for a conference of approximately 1,500-2,000 delegates and the venue is ideally sized for a conference of our magnitude. The offer has been very competitive and the city gave the evaluation team the feeling that Maastricht is a really welcoming host and we look forward to enjoying that hospitality in 2013.”

Bovenstaande woorden zijn afkomstig van ISTM’s Past-President Frank von Sonnenburg en toekomstig ISTM President (President-Elect) Fiona Genasi.

Het ISTM Congres (CISTM) vindt elke twee jaar plaats en wordt gehouden in vooraanstaande bestemmingen. Zo vond het congres in 2009 plaats in Boedapest (Hongarije) en zal Boston (VS) in 2011 gaststad zijn. Voor het bestuur van de International Society of Travel Medicine kiest voor een bestemming, ondergaat deze een heel keuzeproces.

Sonja Opreij-Speth van het Maastricht Congres Bureau legt uit: ‘het bestuur is voor het eerst in oktober 2009 op bezoek geweest om Maastricht & regio beter te leren kennen als congresbestemming en om te kijken of de faciliteiten, mogelijkheden en sfeer pasten bij CISTM. Vervolgens is de toekomstige President (President-Elect), Fiona Genasi, afgelopen maart, tijdens de TEFAF, komen kijken. In juli tenslotte, heeft het bureau dat het CISTM organiseert, COCS uit München, een bezoek gebracht, samen met de Past-President Frank von Sonnenburg. Zulke bezoeken zijn cruciaal in de beslissingsprocedure. Vandaar dat we erg blij zijn met de goede regionale samenwerking met MECC Maastricht en onze andere participanten. Dankzij de samen- en medewerking van al deze betrokkenen, kunnen we goede bezoeken realiseren. De beslissers zien dat ook en dat is voor hen ook een geruststellende gedachte: dat ze naast de goede faciliteiten en sfeer, te maken hebben met professionele lokale partijen die er alles aan doen om het congres goed te laten verlopen. Al die ingrediënten bepalen immers het succes van een congres! Maar dat is natuurlijk niet alles: al die congresdeelnemers, die vier dagen lang verblijven in de stad, dat komt de economie natuurlijk weer ten goede.’

Over de International Society of Travel Medicine (ISTM)
De ISTM wil gezond en veilig reizen promoten. Om dit te bereiken werkt ze samen met nationale en internationale gezondheidsinstellingen, academische centra, de reisindustrie en de media. ISTM biedt voorlichting/onderwijs, service en onderzoek op het gebied van reismedicatie, zoals tropische medicatie, infectieziektes