Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vier rondreizen met verblijf in verschillende type accommodaties waaronder een kasteel.

Reisorganisatie BBI Travel heeft haar Ierland 2011 vakantiebrochure uitgebracht. Met de eigen auto naar Ierland, of liever vliegen en een huurauto oppikken. Een rondreis boeken waarbij de overnachtingen gereserveerd zijn of zelf bepalen waar en wanneer men wil overnachten met de Bed & Breakfast of de Countrywide Inn vouchers. Vlieg naar Belfast of Dublin en ontdek het Iers landschap per camper of ervaar de stilte tijdens een  fiets-, wandel-, vis- of golfvakantie: het vakantiepalet van Ierland specialist BBI Travel is zo kleurrijk als de Ier zelf. De rondreizen variëren van 5 tot 22 dagen – men kan kiezen uit vakanties in een bepaalde streek of het gehele land doorkruisen. Een 8-daagse rondreis inclusief vlucht, huurauto en overnachtingen in B&B’s start vanaf €411,- per persoon. Dit jaar introduceert de reisorganisatie een 8- en16-daagse rondreis op basis van 3 nachten verblijven is 2 nachten betalen. Prijs voor de 16-daagse versie start vanaf € 707,- per persoon op basis van 4 personen, inclusief vlucht, huurauto en overnachtingen. De Ierland 2011 brochure kan aangevraagd worden via de website www.bbi-travel.nl of een e-mail te sturen naar . De brochure kan ook via de site gedownload worden.

Rondreizen te kust en te keur
Ierland is uitermate geschikt voor rondreizen per auto. Men kan hetzij met de eigen auto via Engeland naar Ierland rijden – kinderen tot en met 15 jaar varen bij BBI Travel gratis mee op Stena Line routes - of in het vliegtuig stappen en op de luchthaven van aankomst de huurauto ophalen. In het vakantieprogramma van BBI Travel worden vele rondreizen aangeboden waarbij de overnachtingen vooraf gereserveerd zijn. Hieronder een 8-daagse rondreis door Zuidwest Ierland of een 8-daagse reis door Noord Ierland. De 22-daagse ‘Ierland op je gemak’ rondreis toont alle hoogtepunten op een rustig tempo met verblijf in klassieke landhuizen.

1 tot 5 sterren deluxe accommodaties
Het type accommodatie waaruit men kan kiezen is zeer afwisselend. Dit omvat huiselijke bed & breakfast adressen, sfeervolle herbergen, eenvoudige tot chique hotels, vakantiewoningen en imponerende kastelen en landhuizen. Leuk zijn de vier ‘Best of Ireland’ rondreizen waarbij men steeds in een ander soort accommodatie overnacht variërend van een B&B, een vakantiewoning, hotel, een country house en een luxe kasteel. En de camper leent zich prima voor overnachtingen in de vrije natuur of op campings.  Populair zijn ook de vouchers waarmee men zelf overnachtingen in B&B’s of country inns reserveert die men tijdens de rondreis uitkiest.

Logeren waar Bill Clinton sliep
Voor wie luxe op prijs stelt, kan kiezen uit enkele reizen waarbij men in upmarket accommodaties overnacht. Zo is er een 8-daagse ‘Castles & Manors of Ireland’ rondreis waarbij men in zeer luxe accommodaties overnacht, waaronder het vijfsterren Adare Manor in Adare en Abbeyglen Castle in Clifden.

Stedentrip
Dublin of Belfast zijn steden die bezoekers zullen bekoren met het winkelaanbod, de

architectuur en de vele bezienswaardigheden, niet in laatst de talrijke traditionele pubs. Men kan kiezen uit budgethostels tot en met vijfsterren hotels. BBI Travel heeft tevens een arrangement waarbij beide steden tijdens één reis bezocht worden: men vliegt eerst naar Belfast voor een verblijf van 2 dagen, gaat per trein of bus naar Dublin en vliegt na 3 dagen daar weer terug naar huis.

Golf paradijs
Nieuw in het BBI Travel vakantieprogramma is een 5-daagse golftrip naar Kerry waar men op drie verschillende banen speelt: Dooks, Dingle en naar keuze Mahoney’s Point Course of Lackabane.

BBI Travel             

BBI Travel is reeds 48 jaar Ierland specialist en een van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland, Canada en Mauritius. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.