Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De tentoonstelling De mannen van Helene - Het leven, de liefde, de kunst en het bouwen geeft een intieme en persoonlijke kijk op de vrouw

die met haar collectie de basis heeft gelegd voor een van de eerste musea voor moderne kunst in Nederland. Aanleiding voor de tentoonstelling is het verschijnen van de langverwachte biografie van Helene Kröller-Müller: De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939). De tentoonstelling is te zien tot en met 27 februari 2011.
Ondanks haar eigen doortastendheid en zelfstandige geest, beschouwde Helene Kröller-Müller de vrouw – zichzelf eveneens – als een wezen dat tot weinig grote prestaties in staat was. Misschien dat zij daarom een aantal getalenteerde mannen om zich heen verzamelde, die haar moesten helpen om haar levensdoel te verwezenlijken. Door haar oor bij hen te luister te leggen, maar ook door het vaak hartgrondig met hen oneens was zij in staat om ‘een monument van cultuur’ te bouwen dat zou toebehoren aan het Nederlandse volk.

De kunstwerken in deze tentoonstelling – zowel bekende topwerken als bescheiden, maar veelzeggende aankopen – onthullen ieder op hun eigen manier een facet van Helenes leven. Daarnaast worden er persoonlijke bezittingen en foto’s uit haar nalatenschap tentoongesteld en is de documentaire Helene. Een vrouw tussen liefde en kunst, die biografe Eva Rovers volgt bij haar onderzoek te zien (Leo de Boer, productie IDTV Docs en NTR, gesteund door het Mediafonds). De film wordt ook op televisie uitgezonden op 4 januari in Het Uur van de Wolf, op Nederland 2 en herhaald op 9 januari om 17.05. Bekijk de teaser op Youtube

De biografie De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) is nu te koop in de museumwinkel, de webshop en in de boekhandel (Auteur Eva Rovers, Uitgeverij Prometheus / Bert Bakker, ISBN 9789035135512).

Meer informatie over de tentoonstelling