Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De afgelopen dagen bereikte de term ‘Vakantiebeurs’ op Twitter een hoge plaats op de lijst van de tien meest trending topics in Nederland.

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs, de Dutch Tourism Expo, op dinsdag 11 januari en tijdens de eerste publieksdag op woensdag 12 januari werden talloze tweets over de beurs geschreven.  De Vakantiebeurs is in volle gang en duurt tot en met zondag 16 januari.   

De trending topics van Twitter worden automatisch berekend. Een algoritme selecteert die onderwerpen waarover op dat moment het meest wordt getwitterd. Twitteraars laten deze week massaal aan hun volgers weten dat zij op de Vakantiebeurs zijn, nog van plan zijn om de beurs te bezoeken of delen hun foto’s live vanaf de beurs.

Mark Huizinga en Jim Bakkum
De bezoekers zijn niet alleen in het sturen van Vakantiebeurs-tweets, ook exposanten gebruiken het medium volop om contact te zoeken met bezoekers. Verder liet topjudoka Mark Huizinga via Twitter weten wat de status was van de veiling van zijn Olympische judojas op de beurs en zanger Jim Bakkum kondigde via Twitter aan dat zijn optreden op de Vakantiebeurs, ondanks een griepje, toch door zou gaan.

‘Onvergetelijke Bestemmingen’
De Vakantiebeurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro via www.vakantiebeurs.nl geven kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.