Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar exposeert Indonesië op de Vakantiebeurs als 'Gastland Verre Bestemmingen'.

Het land oogst veel belangstelling bij de bezoekers van de beurs, die woensdag werd geopend en nog voort duurt tot en met zondag 16 januari. De culturele afdeling van de Indonesische ambassade in Den Haag meldt dat de opvallende deelname van Indonesië vorig jaar uitmondde in een doorslaand succes. In 2010 was sprake van een forse toename van het aantal vakantiegangers vanuit Nederland tot 200.000; een stijging van liefst 30% ten opzichte van 2009. Ook voor dit jaar heeft Indonesië hoge verwachtingen. Mede vanwege de sterke historische banden tussen beide landen biedt de Nederlandse markt nog volop kansen op stevige groei. Met bijzondere Indonesische presentaties, traditionele zang, dans en hapjes staat het zeer omvangrijke eilandenrijk op de Vakantiebeurs in het middelpunt van de belangstelling.
    

Lokale reisexperts
Andere hoofdrollen op de Vakantiebeurs zijn weggelegd voor de lokale Indonesische reisexperts die het beurspubliek in persoonlijke gesprekken en met ondersteuning film en foto’s uit de eerste hand informeren over de toeristische pracht en praal, de cultuur en gastvrijheid van de diverse bevolkingsgroepen in hun land. De archipel bestaat uit meer dan 17.500 kleine en grote tropische eilanden waarvan Java, Bali, Sumatra en Sulawesi het meest worden bezocht. Nieuwe bestemmingen worden uitgebreid toegelicht tijdens de Vakantiebeurs en zijn aansluitend te raadplegen op de nieuwe website www.toerisme-indonesie.nl.

Veelzijdig landschap
Indonesië heeft een zeer veelzijdig landschap; dichte regenwouden in Sulawesi, uitgestrekte groene rijstvelden in Bali, adembenemende vulkaanlandschappen in Java en Sumatra, parelwitte stranden in Lombok. In de kleurrijke koraalriffen in de helderblauwe waterenzijn bijna alle koraalsoorten ter wereld terug te vinden. Het eilandenrijk kent nog veel onontdekte bestemmingen.

Oude treintunnels
Indonesië profileert zich op de Vakantiebeurs met onder meer ecotours, duikvakanties en wellness. Op het eiland Flores kunnen vakantiegangers trektochten maken door het oerwoud, in watervallen zwemmen, canyons en grotten bezoeken. Op West-Java behoren fietstochten door oude treintunnels tot de mogelijkheden en even boeiend zijn de ontdekkingstochten naar plaatselijke flora en fauna.

Ondergronds labyrint
Ook Bali biedt naast strand en cultuur avontuurlijke ecotochten, zoals een zes kilometer lange wandeling langs de oevers van de heilige Petanu rivier. Reizigers die over enige durf beschikken kunnen een bezoek brengen aan een ondergronds labyrint van anderhalve kilometer met pas ontdekte grotten die meer dan 750 jaar oud zijn.

Krakatau
Vulkanische uitbarstingen, zoals recent die van de Merapi, komen in het hele rijk voor en vormen de oorsprong van de eilanden Sumatra, Java en de zogeheten Kleine Soenda-eilanden, Nusa Tenggara. Ook in Irian Jaya en in het noorden van Sulawesi komt vulkanisme voor. Berucht is de uitbarsting van de Krakatau op 27 augustus 1883 die tot een desastreuse vloedgolf leidde. Ook hoge en bij de gemiddelde toerist onbekende bergen zijn door het vulkanisme ontstaan. De hoogste top, 5030 meter, wordt gevorm door de vulkaan Puncak Jaya in Irian Jaya. Sumatra’s hoogste berg is de Kerinci, 3805 meter, en op Java de Semeru met 3676 meter.

Samosir Eiland
Het grootste meer van Indonesië ligt in het noordwesten van Sumatra, het Tobameer, met een oppervlakte van 1145 km² en in het midden het Samosir Eiland. Na Brazilië heeft Indonesië het grootste areaal aan regenwoud ter wereld. Maar de tropische bossen worden ernstig bedreigd door economische activiteiten. Indonesië heeft een tropisch zeeklimaat, met zes maanden regentijd van november tot april en zes maanden droge tijd. In de meeste gebieden valt jaarlijks tussen de 2000 en 3000 mm neerslag.

Uitgebreide keuken
De prijzen in Indonesië zijn erg gunstig voor de toeristen die hier voor weinig geld heerlijk en gezond kunnen eten. Een volledige maaltijd kost minder dan 15 euro. De Indonesische keuken is overigens enorm uitgebreid. Het eten is over het algemeen tegelijkertijd een beetje zoet en pittig en wordt veelal bereid met ketjap. Elk gebied heeft zo zijn eigen gerechten.

‘Onvergetelijke Bestemmingen’
De openingstijden van de Vakantiebeurs zijndagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.