Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Drie vooraanstaande Maori’s te gast tijdens de Vakantiebeurs - op de stand van Down Under specialist TravelEssence


Hone stamt af van de eerste Maori-immigranten die vanaf eilanden in de Stille Oceaan in het noorden van Nieuw-Zeeland zich vestigden. In 1840 waren zijn voorvaderen mede-ondertekenaars van het Verdrag van Waitangi tussen de Maori en de Britse Kroon. Daarbij werd Nieuw-Zeeland een Brits territorium. Vandaag vertelt Hone over de geschiedenis, legendes en gebruiken van de Maori die zich in de Bay of Islands vestigden. Een dag met Hone in Nieuw-Zeeland is een bijzondere ervaring. De verhalen worden verteld door een man met passie, kennis en ervaring. Hone biedt klanten van TravelEssence twee exclusieve ervaringen: een hele dag in de omgeving rond de Bay of Islands of een avond verhalen vertellen bij de accommodatie waar de gast van TravelEssence verblijft.
 
Een ontmoeting met Hone is een culturele ervaring, waarbij je tijdens de Vakantiebeurs op een persoonlijke manier inzicht krijgt in de Maori-cultuur.   http://www.travelessence.nl/p/Hone   www.taiamaitours.co.nz

Kapiti Island, met een oppervlakte van 10 bij 2 kilometer, is sinds 1897 een natuurreservaat. Het is beroemd om zijn indrukwekkende bossen (met bomen tot wel 30 meter hoog), ongerepte stranden en vooral veel vogelsoorten. Om de rust in dit bijzondere natuurgebied te garanderen worden er per dag slechts 50 bezoekers toegelaten die op eigen gelegenheid of onder leiding van een gids het eiland kunnen verkennen. Kapiti Island wordt per veerboot bereikt vanuit de badplaats Paraparaumu; waar in het seizoen walvissen en dolfijnen worden gespot. Op het eiland komen veel zeldzame vogels voor zoals de zadelrugspreeuw, weka, takake, kokako en kiwi.  Rondom het eiland bevinden zich verschillende interessante onderwaterbiotopen. Kapiti Island Alive is een initiatief van een lokale Maori familie , die sinds vele generaties een band heeft  met het eiland. 

John, Amo, Minnie en de rest van de familie delen hun uitgebreide kennis graag met hun gasten en zijn daarnaast een excellente, hartelijke  en gastvrije familie. Tijdens de Vakantiebeurs maken de bezoekers persoonlijk kennis met John Barrett van Kapiti eiland Tijdens de Vakantiebeurs stand F146 in hal 1.  http://www.travelessence.nl/p/Kapiti_Island  

TravelEssence ondersteunt  Te Urewera Treks en de plaatselijke Maori’s in het Urewera-gebied in Nieuw-Zeeland in een gezamenlijk project tot herstel van het regenwoud dat in de jaren ’50 werd gekapt . De TravelEssence reizigers planten zelf negen inheemse bomen, waarvan er drie rond 75 jaar oud zullen worden, drie rond 250 jaar en drie meer dan 1000 jaar.  Naast het planten van bomen kunt u genieten van de legendes en verhalen van de plaatselijke Maori’s die verteld worden door Joe Doherty, een vooraanstaande Maori die verantwoordelijk is geweest voor het in beeld brengen van het Maoricultuurgoed in Te Papa, Nieuw-Zeelands nationale museum in Wellington. Geniet van een interessante wandeling of overnacht in het “bushcamp” midden in het regenwoud. De Urewera’s is een gebied van bijzondere schoonheid gelegen op het Noordereiland ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Rotorua.  Tijdens de Vakantiebeurs kunnen de bezoekers persoonlijk kennis maken met de Maori Joe Doherty
 
www.travelessence.nl/p/Te_Urewera

www.restorerainforest.com

TravelEssence is een gespecialiseerde  touroperator met bases in Nederland en Duitsland. De onderneming biedt naar  Australië en Nieuw-Zeeland unieke, hooggekwalificeerde en individuele reisbelevenissen aan, die de verwachtingen van de klanten overtreffen ongeacht hun reisbudget.

TravelEssence probeert het milieu te beschermen door kleine en milieubewuste toerisme te steunen  in plaats van het massatoerisme. De onderneming stelt de interactie tussen gasten en gastheren veilig  door te bewerken dat die in redelijke balans is. Dit helpt reizigers als reizigers te zien en niet als toeristen.  De gasten verbreden hun ervaringen door te leren over de plaatselijke cultuur, elkaars verhalen te horen en te profiteren van de kennis van het locale milieu.  Bovendien ondersteunt dit plaatselijke ondernemers  bij het ontwikkelen van unieke plekken door herstel en behoud  van bossen, kusten en hun cultuur.
De bewering: “Down Under door de ogen van de plaatselijke bevolking”  benadrukt  de filosofie  daarachter.

TravelEssence reageert op de CO2 uitstoot als gevolg van de wereldreizen met een uniek milieu-herstelproject  het “ Urewera Rainforest Restoration”, dat vele honderden jaren zal duren.  Het toont de relatie en visie van TravelEssence met de ononderbroken, duurzame en positieve invloed, dat het toerisme op het milieu en samenlevingen kan hebben. In Murapara ontvangt  Joe Doherty de gasten.  Joe behoort tot de stam van de Urewera, zijn voorouders leefden al vele honderden jaren  in dit gebied en was vele jaren in de  “Te Papa”, het nationale museum van Nieuw-Zeeland, verantwoordelijk voor de integratie van de Maori-cultuur.  
 www.restorerainforest.com

TravelEssence werd in  2006 opgericht en wordt aangestuurd door de initiatiefnemers Andrew Morten en Martin Klug met een aanvullend team van acht medewerkers. Reizen worden alleen verkocht na individueel advies. TravelEssence heeft een netwerk opgebouwd van meer dan 1000 kleine aanbieders van toerisme (B&B, luxe lodges, strandhuisjes, natuurgidsen of verhalenvertellers) en het  aanbod groeit nog steeds.  In 2008 won TravelEssence de Tourism New Zealand award voor de beste marketingcampagne.

www.travelessence.nl

imageimageimageimageimageimage