Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Opening ‘De allermooiste werken op papier’ . Op 7 februari opent de allereerste tentoonstelling die digitaal door het publiek zelf is samengesteld. Via een nieuw interactief tentoonstellingsconcept Expose hebben 1212 mensen hun favoriete Top 3 van werken op papier samengesteld. De 50 meest gekozen werken worden nu tentoongesteld, samen met de meest opvallende, bijzondere of grappige reacties. De uiteindelijke Top 3 ziet er als volgt uit: Paard van Marino Marini op nummer 1, Marie Botkine met astrakan mantel  van Odilon Redon op 2 en Danseres van Pablo Picasso op nummer 3. De tekeningen en etsen uit de collectie van het museum worden vanwege hun kwetsbaarheid zelden getoond. Op dit moment wordt er gewerkt aan het verzamelen en inlijsten van alle geselecteerde werken.

De allereerste interactieve tentoonstelling van het Kröller-Müller Museum is een groot succes. In de media, maar ook op verschillende weblogs is dit nieuwe concept een veelbesproken onderwerp. Expose biedt een digitaal kijkje in het streng beveiligde museumdepot en de mogelijkheid zelf een keuze te maken uit bekende en onbekende kunstschatten van het Kröller-Müller Museum. Het publiek kijkt, kiest en bepaalt wat er in de museumzalen te zien zal zijn.

Expose is voor het Kröller-Müller Museum geen eenmalig tentoonstellingsproject. Het museum wil het systeem vaker inzetten om bezoekers actief te betrekken bij het samenstellen van tentoonstellingen en op een persoonlijke en inspirerende manier kennis te laten maken met de collectie.
Nieuwsgierig? Op www.kmm.nl/expose ziet u de uiteindelijke Top 50 en de Top 3’s van alle deelnemers. Onder deze deelnemers (zie Uitgelichte Top 3’s) bevinden zich ook een aantal bekende Nederlanders (o.a. Noraly Beyer, Ad Visser en Minister Plasterk) die ook zeer persoonlijk beargumenteren waarom hun favorieten niet mogen ontbreken.

De allermooiste werken op papier  is te zien van 7 februari (15.00 uur) tot en met 14 april 2010. Meer info: www.kmm.nl