Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ondanks de negatieve impact van de aswolk, de diverse stakingsacties van luchtverkeersleiders en de strenge Europese winter vloog Brussels Airlines meer passagiers in 2010 dan het jaar daarvoor.

Tussen begin januari en eind december 2010 kozen 4, 89 miljoen passagiers voor Brussels Airlines, dit is een stijging met 4, 4 procent in vergelijking met 2009.
Zonder de impact van de aswolk, die leidde tot de sluiting van het luchtruim, zou Brussels Airlines ruim 110.000 passagiers méér hebben gevlogen, een passagiersgroei van 7 pct hebben gerealiseerd en de symbolische kaap van 5 miljoen passagiers hebben overschreden.

De passagiersgroei was, ondanks een zachtere economische heropleving dan initieel voorzien, te danken aan het succes van verschillende commerciële acties, de opening van nieuwe bestemmingen, het Star Alliance lidmaatschap dat leidde tot extra codeshare en transfer passagiers en het aantrekken van nieuwe corporate clients.

De p gie vol me egen in lle egio’ el i line c ief i m voo l in Afrika. Brussels Airlines introduceerde in Afrika, de tweede thuismarkt van de maatschappij, extra zetelcapaciteit en lanceerde er vier nieuwe bestemmingen (Accra, Cotonou, Ouagadougou, Lomé). In Europa ging in 2010 een nieuwe lijndienst naar Hannover van start. Het vluchtaanbod naar het Verenigd Koninkrijk werd uitgebreid met nieuwe vluchten naar Londen Heathrow en frequentieverhoging naar Bristol en Newcastle.

„Deze nmoedigende cijfe , ge e li ee d ond nk zo el economi che l ope ionele uitdagingen, bewijst dat onze strategie om in Brussels Airport een succesvolle Star Alliance en Brussels Airlines / Lufthansa Groep hub uit te bouwen in Brussels Airport tot passagiersgroei leid “, zeggen CO CEO’ Michel Meyf oid en e n d G in. „We zullen in 2011 verder investeren in onze Brussels Airport thuishaven door zetelcapaciteit toe te voegen, nieuwe routes te openen en de groei van andere Star Alliance te ondersteunen door ons vluchtaanbod vlot te l en n l i en op d v n de p ne .“
Brussels Airlines Cargo registreerde in 2010 een mail en vracht groei van bijna 22 pct.
In de cijfers zijn de passagiersvolumes die werden gerealiseerd dankzij de charteractiviteit die voor rekening van touroperators werden uitgevoerd niet inbegrepen. Ook deze actviteit was succesvol in 2010.
De financiële resultaten van Brussels Airlines worden later dit jaar bekendgemaakt.

Over Brussels Airlines
Brussels Airlines is de Belgische luchtvaartgroep die het grootste aanbod van vluchten van en naar de Europese hoofdstad Brussel aanbiedt. De 50 vliegtuigen en bijna 3000 werknemers van de Brussels Airlines groep staan garant voor meer dan 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 70 Europese en Afrikaanse premium luchthavens.

Op haar Europese bestemmingen, aangevlogen met vliegtuigen van het type Avro RJ, Boeing 737 en Airbus A319 biedt Brussels Airlines zowel een echt busines cl p od c (“b.b ine ”) l een flexibele ei fo m le, die ynoniem voor tijdswinst en comfort (“b.flex economy+”) l een lo f e p od c (“b.ligh economy”). Op h medi m h l en long haul aanbod, uitgevoerd worden de passagiers verwelkomd in een “ ine ” en “Economy” kl e. Long H l vluchten worden door Airbus A330-300 toestellen geopereerd.

Bovenop de 18 bestemmingen in Afrika verzorgt Brussels Airlines in samenwerking met haar intercontinentale partners nog een long haul aanbod naar de Verenigde Arabische Emiraten, China, Thailand, Indië en Noord Amerika.

Brussels Airlines is eigendom van SN Airholding en bouwt verder op 80 jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis. In juni 2009 maakte Lufthansa zijn intrede in de aandeelhouderstructuur en het kapitaal van de Belgische luchtvaartmaatschappij bekend. Sinds 9 december 2009 is Brussels Airlines lid van het globaal samenwerkingsverband Star Alliance.
Meer informatie op www.brusselsairlines.com.