Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Op dinsdag 18 januari zal de Burgemeester van Oegstgeest, Els Timmers, samen met de Locoburgemeester van Madurodam, Liza Stellingwerf, het hart van de miniatuurversie van CORPUS ‘reis door de mens’ in Madurodam in werking zetten.

“Je moet in Nederland een groots gebouw zijn om in de miniatuurstad Madurodam een plaats te krijgen. CORPUS is een bijzonder gebouw van buiten, met binnen een geweldige educatieve attractie. Ook daarvoor bent u in Oegstgeest welkom”, aldus Els Timmers.


De in 2008 door de Koningin geopende attractie, CORPUS ‘reis door de mens’ in Oegstgeest, heeft na bijna 3 succesvolle jaren een prachtige plaats in Madurodam gekregen.

Ruim 6 maanden hebben de voorbereidingen geduurd om tot in het kleinste detail het meer dan 35 meter hoge gestalte van CORPUS na te bouwen. Op een schaal van 1:25 komt CORPUS te staan in de nabijheid van prachtige gebouwen zoals het Groninger Museum, het Evoluon en het voetbalstadion van Madurodam. De miniatuur CORPUS zal naast het indrukwekkende gebouw ook een ‘beleving’ zijn in de vorm van een zichtbare en voelbare hartslag. Door op een speciaal door Madurodam ontworpen plaat te gaan staan, hoort men het hart niet alleen kloppen, maar kan men de hartslag ook voelen.

Over CORPUS
CORPUS ‘reis door de mens’ te Oegstgeest biedt de bezoekers een spectaculaire reis door een 35 meter hoog lichaam. Via verschillende orgaantheaters beleeft de bezoeker hoe het lichaam er van binnen uit ziet en hoe het lichaam werkt. CORPUS ontvangt 225.000 bezoekers per jaar.

Over Madurodam        
Miniatuurstad Madurodam werd in 1952 opgericht ter nagedachtenis aan oorlogsheld George Maduro ten behoeve van het inzamelen van geld voor goede doelen voor kinderen. Ruim 50 miljoen bezoekers hebben sinds de oprichting ‘het stadje met de glimlach’ bezocht en miljoenen euro’s zijn aan goede doelen geschonken.