Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuwe fantasierijke wereld vol muziek: Walibi Adventure Band (W.A.B) versus The SkunX


Brussel, 20 januari 2011 - Het merk Walibi, dat sinds 2006 deel uitmaakt van de Franse organisatie Compagnie des Alpes, begint vandaag aan een nieuw hoofdstuk in haar reeds 35 jaar lange ervaring als grote speler in de recreati ebranche in Europa. Tijdens een persbijeenkomst in Brussel is een nieuw Europees entertainmentmerk gelanceerd, waarin muziek de hoofdrol speelt. Deze muzikale fantasiewereld is gericht op 8- tot 12-jarigen. Met deze lancering vergroot Walibi haar groeipotentieel en versterkt het de expansiecapaciteit.

“Walibi begint vandaag aan een nieuwe, ambiti euze en boeiende reis,” aldus Serge Naïm, Adjunct Algemeen Directeur & Directeur Marketi ng, Ontwikkeling en Producten van Compagnie des Alpes. “Tot 2012 zullen wij 15 miljoen euro investeren om het merk Walibi verder te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat de parken in de toekomst evolueren en dat er nieuwe ontwikkelingskansen worden gecreëerd.”

Walibi en W.A.B
De nieuwe Walibi-wereld is het resultaat van een project dat drie jaar geleden is gestart, om het merk Walibi te moderniseren en haar horizon te verruimen tot buiten de att racti eparken. De nieuwe karakters, gemaakt door vooraanstaande, illustratoren, cineasten, beeldhouwers en kostuummakers hebben de beroemde kangoeroe Walibi een modernere look aangemeten. Samen met zijn opmerkelijke groep vrienden: Haaz het jachtluipaard, Zenko de gorilla en Fibi de mooie waternimf, besluit hij een rockgroep op te richten. Onder de naam W.A.B (Walibi’s Adventure Band) brengen zij leven in de brouwerij in het saaie wereldje van Monotowny. Op hun weg naar succes ondervinden zij allerlei hindernissen, zoals de jaloerse Squad, de tweelingbroer van Walibi. Hij heeft met zijn clubje duistere vrienden, Loco de sti er en Moti v de raaf, de rivaliserende band The SkunX gesti cht. Tijdens hun wonderlijke zoektocht maken de vier helden van de W.A.B . kennis met de spannende figuren ui t de fantasiewereld van Shimmeria …


Walibi en zijn nieuwe vrienden èn rivalen verwerkt in stripverhalen, games, muziek en videoclips die vanaf vandaag op de nieuwe Walibi website staan. Vanaf 9 april 2011 zullen zij ´live´ te zien in de Walibiparken.

“De nieuwe Walibi-wereld sluit heel goed aan bij de belevingswereld van de jeugd, zodat zij na een bezoek aan de parken de fi guren graag mee naar huis neemt.” vervolgt Naim.

Muziek als rode draad
Walibi’s leefwereld, waar kinderen en tieners zich makkelijk mee identificeren, heeft muziek als rode draad. De twee rivaliserende rockbands, The W.A.B enrThe SkunX, geven zich over aan meedogenloze muzikale duels, ook wel Music Battles genoemd, waarin de gasten hun mening geven.

Walibi komt naar je toe
Gezinnen kunnen al deze nieuwe helden ‘in levenden lijve’ komen bewonderen in de vier Walibi parken. Er zullen ‘live’ optredens gegeven worden tijdens verbluffende shows en de jonge gasten kunnen samen met Walibi en zijn band spannende avonturen beleven.

Gezien en goedgekeurd door 8- tot 12-jarigen
Voor de nieuwe wereld van Walibi werd uitgebreid onderzoek gedaan onder de jonge doelgroep. Hieruit bleek dat jongeren zich zeer aangetrokken voelen tot de nieuwe figuren. Een meerderheid van de jongeren begreep het ‘andere’ karakter van deze nieuwe fantasiewereld goed en is blij met de prominente rol die muziek inneemt. De nummers van beide bands spreken hen meteen aan.