Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Luis Maroto volgt David V. Jones op na een overdrachtsjaar. Amadeus, een vooraanstaande leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie,

wordt voortaan geleid door Luis Maroto, die David V. Jones als President & CEO van het bedrijf opvolgt. Maroto is de voormalige Vice-CEO van Amadeus.  

Het plan dat Luis de nieuwe President & CEO zou worden, werd aanvankelijk in januari 2010 aangekondigd. Sindsdien heeft Luis nauw samengewerkt met David en het Amadeus executive team aan een soepele overgang en opvolging.

Luis Maroto heeft de afgelopen elf jaar voor Amadeus gewerkt in diverse functies, waaronder CFO. Hij heeft de afgelopen twee jaar als Vice-CEO bijgedragen aan de terugkeer van Amadeus naar de beurs met de succesvolle IPO in april 2010 en de latere opname in de Spaanse blue-chip index IBEX-35, waar het bedrijf begin 2011 debuteerde.  

Luis Maroto over zijn nieuwe rol als President & CEO van Amadeus: “Namens alle medewerkers van Amadeus wil ik David bedanken voor zijn inzet en leiderschap de afgelopen jaren. Het is een eer om President & CEO van Amadeus te worden en ik neem deze uitdaging dan ook met groot enthousiasme aan. Ik kijk ernaar uit om in deze spannende en groeiende markt samen met onze klanten, medewerkers en investeerders te werken. Ik ben ervan overtuigd dat, naast het uitstekende team van professionals, Amadeus een geweldig bedrijf blijft om zaken mee te doen en bovendien voorop blijft lopen op het gebied van innovatie in de reis- en toeristenindustrie.”

Over Luis Maroto
Luis is President & CEO va Amadeus vanaf 1 januari 2011.

Van januari 2009 tot en met december 2010 was Luis Vice-CEO van Amadeus. Hij had daarbij de wereldwijde verantwoordelijkheid over de strategie van het bedrijf vanuit het financiële, interne controle, juridische en human resources oogpunt.

Luis kwam in 1999 bij Amadeus werken als Director, Marketing Finance. In die rol heeft hij bijgedragen aan de ondersteuning van de commerciële organisatie van Amadeus tijdens zijn internationale expansie en consolidatie, door toezicht te houden op de strategische en financiële controle van meer dan 50 Amadeus dochterondernemingen over de hele wereld.  

In 2003 werd hij bevorderd tot Chief Financial Officer (CFO), waarmee hij verantwoordelijk werd voor de wereldwijde Amadeus Finance organisatie.  

Voorafgaand aan Amadeus, bekleedde Luis diverse leidinggevende functies binnen de Bertelsmann Group.  

Luis, die de Spaanse nationaliteit heeft, rondde een rechtenstudie af aan de Complutense Universiteit in Madrid, heeft een MBA van de IESE Business School en verder postdoctorale kwalificaties van de Harvard Business School en Stanford.