Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor de westkust van Sumatra deed zich op 25 kilometer diepte een aardverschuiving voor welke een zogenaamde tsunami ('havengolf') veroorzaakte die zich over grote afstanden voortzette en zelfs in Somalië en Kenia aan de Afrikaanse oostkust nog slachtoffers maakte. De aardbeving met een kracht van 8,9 op de schaal van Richter was de zwaarste in de afgelopen 40 jaar. Het hardst getroffen zijn Sri Lanka, India (inclusief de nabij Sumatra gelegen Andaman- en Nicobar-eilanden), Indonesië en Thailand. Over de situatie in Myanmar (het voormalige Birma) is nog maar weinig bekend gezien het gesloten karakter van het regime daar. Ook in Maleisië en op de Malediven en Seychellen vielen slachtoffers. In de zwaarst getroffen gebieden maakte een korte reeks golven tot tien meter hoog of meer, die zich deels enkele kilometers landinwaarts voortplantten om zich even snel weer terug te trekken, in een mum van tijd duizenden slachtoffers.

Het dodental wordt op dit moment geschat op meer dan 23.000 en het einde is nog lang niet in zicht; daarnaast is een veelvoud hiervan ontheemd geraakt of van de middelen van bestaan beroofd. Inmiddels hebben zich, behalve naschokken, ook nieuwe aardschokken voorgedaan in de regio en gevreesd wordt voor verdere tsunami's. Rond de jaarwisseling 2004 en 2005 werd Thailand en Kho Phi Phi getroffen door de tsunami. Op Kho Phi Phi waren circa 1800 slachtoffers te betreuren. Deze fotos zijn gemaakt enkele maanden na de ramp. Het toerisme kwam weer langzaam op gang.

De fotos zijn gemaaktg door Rene Husken en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt. High Res fotos kunnen worden aangevraagd.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage