Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Spectaculaire ‘jumps’ en ‘tricks’ maken op de halfpipes, kickers en rails in het snowpark van Val Gardena (Gröden)... Dat kan! Tijdens de ‘drop in days’ leren professionals je met het nieuwe ‘Super Freestyle Program’ de stoerste ‘moves’.


Iedere woensdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur staan professionele freestylers klaar om je de ‘freestyle skills’ bij te leren.

Snowpark ‘Piz Sella’ bevindt zich op 2158 meter, direct op de beroemde ‘Sellaronda’. Het snowpark, met een lengte van 750 meter is perfect voor beginners en families. Dit jaar is het park uitgebreid met 3 kickers en een ‘snail tunnel’. Met het nieuwe ‘Super Freestyle Program’ kan iedereen met enige ski- of snowboard ervaring de uitdaging aangaan. Voor €48,00 per dag exclusief materiaal of €72,00 inclusief materiaal staan professionals klaar om je te assisteren bij een ‘coole jump’ of een ‘vette glide’ over één van de rails. Per instructeur worden niet meer dan 10 deelnemers toegelaten om de veiligheid optimaal te houden. Ook de ervaren ‘parkriders’ kunnen hier terecht voor het oefenen en showen van hun ‘moves’. Het wijd opgezette snowpark is een ‘freestylers paradijs’ met spectaculaire halfpipes, kickers en rails.

‘Tricks’ showen in de snowparks, mooie tochten maken door het adembenemende landschap van de Dolomieten of carven over de World Cup afdalingen, in Val Gardena kan het allemaal. Val Gardena, dat vanwege zijn prachtige natuur bekroond is met een plek op de UNESCO Werelderfgoed lijst, biedt voor alle wintersportliefhebbers avontuur en plezier. Zowel voor de doorgewinterde skiërs en snowboarders als voor de wat minder ervaren wintersporter. Met in totaal 175 km aan pistes, waarvan 52 km blauw (eenvoudig), 105 km rood (gemiddeld) en 18 km zwart (moeilijk) zijn er altijd wel mooie pistes waar iedereen zich kan wagen aan een waanzinnige afdaling. Zowel off-piste als op de geprepareerde pistes biedt Val Gardena veel mogelijkheden.

Val Gardena (1226 - 2700m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). Val Gardena (Gröden) alleen bestaat uit 175 km aan pistes, 83 liften en heeft een directe toegang tot de pistes van de Dolomiti Superski, dit gebied bestaat uit 12 dorpen. Met de Dolomiti Superski pas kan de wintersporter gebruik maken van meer dan 450 liften en 1200 km aan pistes. Zowel in de winter als in de zomer is het in Val Gardena zeer aangenaam.

Consumenten vinden informatie over Val Gardena op de website www.valgardena.it