Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Oost-Kaap is uitgeroepen tot de 'Adventure provincie' en heeft een ongelooflijke 800 kilometerlange ongerepte kustlijn, de Big 7 (incl. Southern Right walvissen en de grote witte haai), een rijke cultuur, en avontuur waar de adrenaline door de aderen zal gieren.

Hier kan men Zuid-Afrika zelf nog ontdekken, op verkenning gaan, lekker relaxen en sporten.

De Oost-Kaap is een van de negen provincies in Zuid-Afrika en is gelegen aan de zuidelijke oostkust van Afrika. Hier woont het traditionele Xhosa-volk. Een provincie die de bezoeker een diversiteit van cultuur, natuur en activiteiten kan bieden.

Voor ieder wat wils
Wie de hoogste bungee jump ter wereld wilt maken, wilt wandelen over ongerepte paden of lekker wilt shoppen - de Adventure provincie heeft voor ieder wat wils.

De Oost-Kaap ligt langs de Garden Route, met Tsitsikamma als de hoofdstad van dit stuk avontuurlijk Zuid-Afrika. Hier kan je de hoogste bungee jump maken van 216 meter, de beroemde boom-top canopy tours doen, raften en wandelen.

Stranden
Er is genoeg strand voor iedereen: de kust loopt van de rotsachtige kust in het zuiden tot de subtropische stranden in het noorden en het westen. De mooie uitgestrekte stranden liggen in het Cacadu gebied en de wilde ongetemde stranden van de Wild kust. De Oost-Kaap is de zand- en zeebestemming van Zuid-Afrika met het surfparadijs ter wereld: Jeffrey's Bay.

Safari
De Oost-Kaap is toonaangevend in Zuid-Afrika als het gaat om natuur en daarmee een absolute topper als toeristische bestemming. De provincie is een ware schat als het gaat om safari en divers natuurschoon. In het gebied liggen diverse game-reserves waar je malaria-vrij – op safari kan en de Big 7 kan zien. Zo kan men kuddes olifanten bewonderen in het Greater Addo Elephant National Park, gelegen in de buurt van het plaatsje Addo op ongeveer een uur rijden van Nelson Mandela baai. Maar ook liggen er diverse kleine mariene reservaten aan de exquise Wild Coast.

Cultuur
De Oost-Kaap is de geboorteplaats van vele apartheids iconen die Zuid-Afrika kent waaronder Robert Sobukwe (de oprichter van het Pan Africanist Congress). Hier vindt men ook het Nelson Mandela Museum in Mthatha; een liefdevolle hommage aan de eerste zwarte president van Zuid-Afrika: Nelson Mandela. Ontdek zelf de gevarieerde en interessante cultuur in de Oost-Kaap en maak verschillende tochten langs erfgoed routes, monumenten en musea. Of breng een bezoek aan een van de culturele steden Grahamstown, Graaff Reinet, en Umtata (geboorteplaats Nelson Mandela).

Kunst
Jaarlijks trekken ca. 10.000 mensen naar Nieu Bethesda, gelegen vlakbij Graaff Reinet. Dit stadje is beroemd om de Owl House, een huis met zeer speciale en unieke kunst van beton en glas, gemaakt door Helen Martin (1897 – 1976). Haar kunstwerken worden gezien als een van de belangrijkste erfgoederen van Zuid-Afrika.

Grahamstown is de universiteitsstad en ook beter bekend als de stad van de heiligen. Ieder jaar in juli vindt hier het 10-daagse National Arts Festival plaats, het podium voor kunstenaars en artiesten.

Kijk voor meer informatie op www.visiteasterncape.co.za