Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Tahrirplein, is een groot plein in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro. Het plein heette voorheen "Midan Ismailia", hernoemd naar Khedive Ismail, die in de negentiende eeuw regeerde over het land en het centrum ontworpen heeft.

Na de Egyptische Revolutie van 1952, die ervoor zorgde dat het land hervormde van een constitutionele monarchie naar een republiek, werd het plein hernoemd naar de huidige naam, Midan Tahrir. [Zie ook de kaart van het Tahrir plein Cairo van 4 februari 2011]

Het Tahrirplein grens aan de historische Qasr al-Ayn Street. Tevens ligt het dichtbij de Qasr al-Nil-brug, die zorgt voor een doorgang over de Nijl. In het gebied rondom het plein bevinden zich het Egyptisch Museum, het regeringsgebouw van de Nationaal-Democratische Partij, het Mogamma-overheidsgebouw, het Hoofdkwartier van de Arab League, het Nijlhotel (Nile Hotel) en de Amerikaanse universiteit van Caïro.

Het plein heeft de afgelopen jaren centraal gestaan in een groot aantal protesten en demonstraties, waaronder de demonstratie in maart 2003, waarin de burgers protesteerden tegen de Irakoorlog[2] en de protesten tegen de Egyptische regering en het regime van president Hosni Moebarak in 2011 .[3][4] Zo'n 15.000 protesterende burgers bezetten op 25 januari 2011 het plein.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.