Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Directeur Wellness-Hotels: tijd voor jezelf meest zinvolle nieuwjaarsbelofte 2011.  Wellness-Hotels – de keten van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen – heeft de nieuwe Duitstalige 2011 brochure uitgebracht.

Het drukwerk bundelt 50 top hotels in Europa die gespecialiseerd zijn in kuur- en wellness behandelingen. Zij worden overzichtelijk gepresenteerd per regio: hotels in Noord Duitsland en langs de Oostzeekust, in het midden van Duitsland, in het Zwarte Woud, in Zuid Duitsland en hotels in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Nederland. Negen nieuwe hotels voldoen aan de strenge toelatingscriteria en zijn aan de keten toegevoegd. Hieronder het Ambassador Hotel & Spa aan het Duitse Noordzee, het Golf en Wellness Hotel Schloss Teschow in Noord Duitsland en het Mavida Balance Hotel & Spa, een designhotel in het Oostenrijkse Salzburgerland. Alle aangesloten hotels zijn herkenbaar aan het logo van de keten, een boom van gekleurde stippen. Een gratis exemplaar van de nieuwe 2011 brochure kan aangevraagd worden via de website www.w-h-d.de.

Roofbouw op lichaam
Stress management, Tai chi, Reiki, vitaminebehandelingen, hot-stone therapie, ayurvedische massages, infrarode saunas, caldaria, zuurstofbehandelingen, acupunctuur, Nordic walking, golfbanen, modderpakkingen, gezichtsbehandelingen en lichttherapie. Het is slechts een greep uit het omvangrijke aanbod van geboden behandelingen en activiteiten in en rond de hotels. ‘Het lijkt erop dat we steeds meer roofbouw op ons lichaam plegen. Stress door werk en allerlei verplichtingen is een veelgehoorde klacht. De meest zinvolle afspraak die je dit jaar kunt maken is er een met jezelf want het lijkt of we onze auto beter onderhouden dan ons eigen lichaam,’ stelt Wellness-Hotels directeur Michael Altewischer. ‘Het jachtig bestaan wordt in toenemende mate gedicteerd door de mobiele telefoon, e-mails en internet. ‘Me-time’ - tijd voor jezelf – moet weer een van de belangrijkste agendapunten worden.’

Nieuwe hotels
Tot de nieuw aangesloten hotels horen ook het Hotel & Resort Defereggenthal in het Oostenrijkse Tirol dat onder meer een arrangement aanbiedt met een dag toeren in een Porsche Carrera en het Bio & Wellnesshotel Alpenblick in het Zwarte Woud dat bijvoorbeeld speciale ontslakken-behandelingen biedt en speciale aandacht besteed aan biovoeding. Voor watersportliefhebbers is het nabij het Atter meer gelegen Winzer hotel in Salzkammergut in Oostenrijk een aanrader en voor fijnproevers het Columbia hotel in Beieren: het restaurant heeft een Michelin ster.

Wellness-Hotels
De keten is eind 1997 opgericht onder de naam Wellness-Hotels-Deutschland. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren treden ook hotels in andere landen toe. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau.