Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Maori-mannen zijn machtige figuren, maar hun vrouwen zijn minstens net zo krachtig! Aansluitend bij de Maori-tentoonstelling, wordt op donderdagavond 17 februari Museum Volkenkunde overgenomen door vrouwen.

Een Nieuw-Zeelandse avond in Leiden met authentieke hapjes, workshops, 100% natuurlijke Nieuw-Zeelandse producten, een aantal heerlijke wijnen om te proeven en een spetterend optreden.

Haka en Poi
Bij binnenkomst kunnen de ‘ladies’ om in de sfeer te komen direct hun favoriete Waka-wijn uitkiezen en kan er een typisch Nieuw-Zeelands hapje geproefd worden. Vervolgens kan er naar hartenlust meegedaan worden aan de verschillende workshops, zoals de workshop Haka, de Maori-dreigdans met zang en dreigende mimiek, die ook door vrouwen beoefend wordt. De Maori's trainen van kinds af aan hun behendigheid met Poi, een soort jongleerballen aan een touwtje. In de inloopworkshop kun je je eigen Poi-ballen maken en aan het einde van de avond leren hoe je de bewegingen doet in een workshop.

Shoppen en swingen
Nieuw-Zeeland is de thuisbasis van vele mooie producten op basis van natuurlijke ingrediënten: exclusieve eco-cosmetica; heerlijke comfortabele sloffen, laarzen, handschoenen en mutsen gemaakt  de wol en het leer van het Nieuw-Zeelandse Merino-schaap. Deze en nog vele andere 100% natuurlijke producten zijn deze avond volop te koop. Uitgeshopt? Dan is het tijd om even lekker te swingen tijdens het optreden van Emily Coomber en Tony Roe. Cooper schrijft haar eigen muziek geïnspireerd op de Maori-cultuur. A taste of Aotearoa!

Datum            donderdag 17 februari 2011
Tijd                 19.00 - 23.00 uur
Kosten           € 10,- incl. museumentree (Museumkaart niet geldig)

Voor het volledige programma, kijk op: www.volkenkunde.nl  

Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 Leiden, T 071 5168 800,  www.volkenkunde.nl, openingstijden: di tm zo 10-17 uur.  Op woensdag is het hele museum GRATIS te bezoeken.