Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ruim 25 procent van alle vakanties in Nederland wordt doorgebracht in Gelderland en Overijssel. Gelderland ontving in 2010 ongeveer drie miljoen vakantiegangers en Overijssel anderhalf miljoen, dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO).


Overijssel heeft in 2010 de opgaande lijn weer te pakken. De vakantiebestedingen benaderen die van het topjaar 2008. En ook het aantal toeristische vakanties (excl. vaste standplaatshouders) laat ten opzichte van het jaar ervoor een forse toename zien (+ 12%). Deze grote stijging is verklaarbaar doordat 2009 een dip vertoonde in verhouding met de voorgaande jaren. De grootste toenames zitten in de hoeveelheid overnachtingen tijdens toeristische vakanties (+10%), zowel hotel-, bungalow als kampeervakanties, en de totale bestedingen tijdens vakanties in Overijssel (+12%).  

De vakantiecijfers van Gelderland vertonen in 2010 een lichte daling (-2,5%) ten opzichte van het topjaar 2009. In tegenstelling tot Overijssel was 2009 voor Gelderland juist een uitzonderlijk positief jaar. Het aantal kampeervakanties in Gelderland is in 2010 toegenomen. Hoewel er een daling waarneembaar is in de hoeveelheid hotel- en bungalowvakanties zijn de cijfers ruim boven het uitstekende niveau van 2008.  

Het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) is een grootschalig multi-cliënt onderzoek naar het vakantiegedrag van Nederlanders. De CVO- jaarcijfers worden geregistreerd in de periode september 2009 - september 2010.